1

Orka Morgan blijft in Harderwijk

Rechter wil eerst meer onderzoek naar terugzetting #orkamorgan

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2011 Natuur Harderwijk, Gelderland Orka Morgan verhuist nog niet naar het zonnige Tenerife. De rechter oordeelde vandaag in een kort geding dat het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie eerst meer onderzoek moet doen naar de mogelijkheden om de orka in de natuur terug te zetten.

De dierenactivistengroep Orka Coalitie spande het kort geding aan. De Orka Coalitie eist dat de orka teruggezet wordt in de natuur. Volgens hen wil het Loro Parque in Tenerife de orka inzetten voor het fokken van orka's.

Het is nog onbekend hoe lang Morgan in het Dolfinarium blijft

Nieuwe onderzoeken

Het Dolfinarium in Harderwijk ving de orka vorig jaar juni op, toen ze ernstig verzwakt gevonden werd in de Waddenzee. Onderzoekers van het zeedierenpark concludeerden dat orka Morgan niet terug kon naar de natuur. In Loro Parque, op Tenerife, vond het park een pleeggezin voor Morgan. Afgelopen week kreeg het Dolfinarium een vergunning van het ministerie om de orka te verhuizen. De komende tijd krijgt de orka meer ruimte in het Dolfinarium. Wanneer de nieuwe onderzoeken zijn afgerond, is nog niet duidelijk. Tot die tijd blijft Morgan in Harderwijk.

Laatst gewijzigd: 2011-08-03 15:55:10 · Gepubliceerd: 3 augustus 2011 - 229