1

Paleisvijver opnieuw decor opera

Orfeo ed Euridice in 2012 weer te zien op Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk Nieuws door

archief oud artikel 9 augustus 2011 Cultuur Baarn, Utrecht Na het overweldigende succes van dit jaar keert de opera Orfeo ed Euridice terug op de paleisvijver van Paleis Soestdijk. De voorstelling is vanaf vrijdag 25 mei 2012 weer te zien.

De vertaling van de opera Orfeo ed Euridice, uit 1762, op de paleisvijver van Paleis Soestdijk kreeg massale aandacht. Liefst 42.000 mensen bezochten de opera, uitgevoerd door het theatergezelschap De Utrechtse Spelen. Kort na de première waren de voorstellingen uitverkocht en veel belangstellenden liepen een kaartje mis. Na overleg maakt het gezelschap bekend de opera ook volgend jaar uit te voeren. Vanaf vrijdag 25 mei 2012 is de opera opnieuw te zien, met het paleis en de paleisvijver als decor.

Orfeo ed Euridice

In het verhaal van Orfeo ed Euridice gaat het om de tegenstelling tussen de bovenwereld, waar de levenden wonen, en de onderwereld, waar de doden wonen. Om die werelden zichtbaar te maken wil de regisseur ook het water als toneel gebruiken. Volgens regisseur Jos Thie zorgt de locatie voor een koninklijke laag in het verhaal.

Paleis Soestdijk is nog steeds open voor publiek. Dus, kom snel eens kijken!

Laatst gewijzigd: 2011-08-10 14:47:59 · Gepubliceerd: 9 augustus 2011 - 79