Castlefair Vorden trekt al veel bezoekers

Castlefair Vorden |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vooral de roofvogelshow is erg in trek #castlefair

26 augustus 2011 Toerisme Vorden, Gelderland "Alleen vandaag heeft het even geregend. Voor de rest alleen maar zon", reageert Jan te Pas van Castlefair Vorden opgewekt. Het country life evenement trekt ook dit jaar weer veel bezoekers. Van woensdag tot aan vandaag kwamen er al ruim vijfduizend bezoekers naar Vorden.

"Met je eigen auto rijd je toch wat voorzichtiger"

Over de komende dagen zit Te Pas ook niet in. "Morgen verwachten we nog een spatje, maar zondag wordt het stralend weer. Daarnaast staan er genoeg overdekte terrassen en stands waar mensen in kunnen duiken, mocht het toch regenen." Het is de zestiende editie van Castlefair Vorden, het zomerse evenement over leven op het land en alles wat daarmee te maken heeft.

Oehoe en buizerd

De kasteelgronden rondom Kasteel Vorden zijn omgetoverd tot een heus dorp. Overal staan standjes. Zo geeft de stand van Hof van Twello workshops over koken met wilde, eetbare planten. Bezoekers kunnen van de gerechten proeven en krijgen een zakje met zaden mee. Ook zijn er workshops over koken met 'vergeten' groenten. De roofvogelshow trekt al veel bekijks. Valkenier Reinier de Vries heeft tien roofvogels bij zich, van een oehoe tot een buizerd. De gretige kijkers vragen hem de oren van het hoofd. Een aantal gelukkigen mogen de vogels zelfs even vasthouden.

Rondscheuren

Scheuren in een terreinauto is ook één van de favoriete onderdelen. "Met je eigen auto rijd je toch wat voorzichtiger", grijnst Jan. Voor de kinderen is er een speciaal indianenprogramma waar ze kunnen knutselen aan een eigen boog en rainstick. Aan hondenliefhebbers is ook gedacht. Zo is er een demonstratie schapendrijven, maar kunnen bezoekers ook hun hond meenemen voor een cursus apporteren. En voor de kinderen is er een speciaal indianenprogramma. Komend weekend verwacht Te Pas nog ongeveer twintigduizend mensen. "Laat ze maar komen, het is hier schitterend!" Castlefair Vorden is geopend tot en met zondag 28 augustus.

Kasteel Vorden is ook geopend tijdens het Castlefair. Je kan er zelfs gratis een nachtje slapen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-08-26 18:03:12 · Gepubliceerd: 2011-08-26 17:55:36 - 400