1

1, 2, 3, 4: bootje van papier is lek!

Enorme boot van papier te water

Leeuwarden Nieuws door

archief oud artikel 12 september 2011 Opmerkelijk Leeuwarden, Friesland Gisteren koos een enorme boot van papier het ruime sop in Leeuwarden. De bedenker van de boot wist alleen niet zeker of het gevaarte zou blijven drijven. Drijven deed het wel, maar het schip blijkt wel lek te zijn.

Twee jaar lang hebben drieduizend Friezen gewerkt aan een boot van papier-maché. Het schip is uiteindelijk twintig meter lang, vier meter breed en 4,5 meter hoog geworden. "Of de boot blijft drijven? Ik ben er niet zeker van", zegt stadskunstenaar Marten Winters tegen het Algemeen Dagblad. "Misschien ligt de boot wel enorm scheef of rolt-ie helemaal om en ligt ze daarna op de kop in het water." Dit was allemaal niet het geval, want op het filmpje is te zien dat de boot gewoon bleef drijven. Zondag bleek wel dat het schip lek is. Twee vrijwilligers zijn de hele nacht bezig geweest met pompen, om te voorkomen dat het schip zou zinken. Vandaag kijkt Winters hoe het lek gemaakt kan worden.

Leeuwarder Courant

De boot bestaat uit honderden kranten. "Ik ben de tel allang kwijt. Misschien wel meer dan de hele dagoplage van de Leeuwarder Courant. En natuurlijk vele honderden pakjes lijm." Op de romp van het schip zijn allerlei tekeningen en persoonlijke verhalen van mensen te zien.

Het doel van het schip is mensen te vertellen over de stad Leeuwarden. "Ik ben aangesteld als stadskunstenaar en dus een soort cultureel ambassadeur. Ik zie het als mijn taak de wereld in te gaan en te vertellen over deze stad en vooral over haar bewoners."

"Of de boot blijft drijven? Ik ben er niet zeker van"
Lees meer opmerkelijk nieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-09-12 11:14:23 · Gepubliceerd: 12 september 2011 - 375

Dit past bij '1, 2, 3, 4: bootje van papier is lek!'