Vaar weg met je caravan

De nieuwste caravan is tegelijkertijd een boot

Varen in Friesland Nieuws door

archief oud artikel 14 september 2011 Een caravan die ook als boot gebruikt kan worden. De Duitsers hebben het voor elkaar gekregen met hun varende caravan genaamd Sealander. Het futuristische kampeermiddel is begin volgend jaar te koop voor ongeveer €14.500,-.

De multifunctionele sleurhut is behoorlijk klein, dus het zal voor de Nederlanders even wennen zijn om de kilo's aardappels en pakken hagelslag thuis te laten. Wie bereidt is tot deze opoffering heeft wel een prachtig gestroomlijnde caravan die tegelijkertijd als boot gebruikt kan worden. "Overdag kun je op het nabijgelegen meer rondvaren en zonnebaden of vissen aan boord, terwijl je 's nachts gewoon op de camping kunt staan om te overnachten", zegt de ontwerper Daniël Straub.

Hoe werkt het?

De kleine caravan hangt achter de auto tijdens de reis en rijdt rustig mee. Eenmaal aangekomen op de kampeerplek staat de gestroomlijnde kampeerwagen meteen klaar om een dutje in te doen. De twee bedden nemen vrijwel de meeste ruimte in, maar de rest van het interieur van de Sealander is flexibel. Zelfs het complete dak kan eraf. Wanneer de zon begint te schijnen, rijdt de bestuurder de waterdichte cabine het water in, hangt een buitenboordmotor uit het raam en gaat vissen op het meer.

Waarom handig?

De kleine caravan weegt minder dan vierhonderd kilo, waardoor veel auto's hem aan de aanhanger mogen hangen. Daarnaast is het model erg geschikt als boot, vanwege de vorm en de eenvoudige buitenboordmotor. De techniek zit simpel in elkaar en voorkomt daarmee veel ergernis tijdens het opzetten of ombouwen van het hybride gevaarte. Leuk om eens uit te proberen op de Friese wateren.

Overdag vis je ermee op het meer, 's nachts slaap je erin op het land

Laatst gewijzigd: 2011-09-14 17:17:34 · Gepubliceerd: 2011-09-14 17:15:32 - 1445