Nederlands Film Festival 2011

Nederlands Film Festival |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Films, workshops, premières en Gouden Kalveren

22 september 2011 Cultuur Utrecht, Utrecht Liever zoute of zoete popcorn? Wat je ook kiest, zorg dat je het de aankomende tijd genoeg in huis hebt. Vanaf vandaag staat Utrecht namelijk tien dagen in het teken van de Nederlandse film voor het Nederlands Film Festival. Geniet van in totaal 423 speelfilms, korte films en documentaires. Ook is er een drive-inbioscoop en zijn er leuke workshops. Leve de Nederlandse film!

Al sinds 1981 wordt het Nederlands Film Festival gehouden in Utrecht. Dit jaar zijn er in totaal 423 speelfilms, korte films en documentaires te zien in Pathé Rembrandt, City en Hoog-Catharijne. Kies voor een leuke filmroute dwars door het enorme aanbod heen, dat maakt het wat overzichtelijker. Er gaan 102 films tijdens het festival in première. Het hoogtepunt van het NFF is de uitreiking van de Gouden Kalveren. Dat gebeurt zaterdag 30 september in de Stadsschouwburg Utrecht. In totaal maken tachtig films kans op de prijs.

Dit is de top drie van de redactie van DagjeWeg.NL:

  • Gooische Vrouwen: of je een groot fan bent van de vier rijke vriendinnen, of nog nooit gehoord hebt van het Gooi: de film Gooische Vrouwen is een must voor iedereen. Lees de recensie van de redactie: Gooische Vrouwen is hilarisch.
  • De president: een hilarische film over een Marokkaanse aspergesteker die de eerste president van Nederland wordt. Extra leuk: Najib Amhali speelt ook mee!
  • Dik Trom: de familie Trom ontdekt na een verhuizing van Dikkedam naar Dunhoven dat niet iedereen van lekker eten houdt. Hoe lossen ze dat op?

Activiteiten

Rondom het festival zijn ook allerlei activiteiten te doen, om er voor jong en oud een leuke week van te maken. In het weekend van 24 en 25 september 2011 zijn er leuke workshops rondom het leven van Annie M.G. Schmidt. Bijvoorbeeld de workshop Reis mee met Abeltje. Een schrijfworkshop waarin je alle delen van de wereld ontdekt. Al vliegend door je eigen gedachten maak je je eigen verhaal en bedenk je je eigen droomplaneet. Boven de achttien en in het bezit van een eigen auto? Kom dan op donderdag 22 september 2011 naar de drive-inbioscoop op parkeerplaats P6 bij Holland Casino Utrecht. Daar kun je vanaf 20:00 uur genieten van de film LOFT. Voor Volkskrantlezers is er op zondag 25 september 2011 van 10:30 uur tot 17:00 uur een speciale Volkskrant NFF-dag. De filmredactie van de krant heeft drie nieuwe speelfilms geselecteerd. De bende van Oss, Onder Ons en Isabelle zijn dan te zien op het witte doek in de Stadsschouwburg Utrecht.

Neude

Even uit de bioscoopzaal? Het Festivalpaviljoen op de Neude is een heerlijke plek om bij te komen en na te praten over de film onder het genot van een hapje en een drankje. Hier bevinden zich ook de centrale kassa's en verzorgt Claudia de Breij elke dag om 22:30 uur een dagelijkse talkshow.

NFF on Tour

Ook nadat het NFF verdwijnt uit Utrecht gaat het festival door. Het festival komt met een speciale tour naar filmtheaters in het hele land. Onder andere de film Webcam is te zien in bijvoorbeeld de Verkadefabriek in Den Bosch en De Gigant in Apeldoorn.

Bekijk alle activiteiten rondom het Nederlands Film Festival.

Laatst gewijzigd: 2011-09-22 08:28:39 · Gepubliceerd: 2011-09-21 11:05:33 - 823