1

Morgan toch naar Tenerife

"In de vrije natuur gaat ze dood"

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 12 oktober 2011 Natuur Harderwijk, Gelderland Orka Morgan gaat niet terug de zee in, maar krijgt een plekje in een dierenpark op Tenerife. Dat heeft staatssecretaris Bleker besloten.

Volgens Bleker gaat Morgan dood in de vrije natuur. "Een dier met zo'n omvang en zo'n gedrag hoor je eigenlijk niet te houden in een gesloten inrichting. Maar als je haar vrijlaat, is de kans groot dat ze van ellende en honger sterft." Daarom gaat het dier naar het zeepark Loro Parque op Tenerife, waar in een veel groter bassin ook enkele andere orka's zwemmen.

Daarmee komt een einde aan de eeuwige strijd tussen de Orka Coalitie en Dolfinarium Harderwijk. De Orka Coalitie vindt namelijk dat het dier wel thuishoort in de vrije natuur. "Eerst moet het dier leren om weer zelf eten te vinden en vervolgens kan ze naar haar mogelijke familie in Noorwegen."

Orka Coalitie

De ernstig verzwakte orka Morgan werd vorig jaar juni uit de Waddenzee gevist. Sinds die tijd verblijft zij in het Dolfinarium om aan te sterken. Al lange tijd twisten de Orka Coalitie en het Dolfinarium over haar toekomst.

"Als je haar vrijlaat, is de kans groot dat ze van ellende en honger sterft"
De redactie van DagjeWeg.NL volgde het nieuws rondom Morgan op de voet. Lees het laatste nieuws over orka Morgan!

Laatst gewijzigd: 2011-10-12 07:53:15 · Gepubliceerd: 12 oktober 2011 - 243