1

Breng je laatste bezoekje aan orka Morgan

Waar moet Morgan heen?

Bezoek Morgan in het Dolfinarium Nieuws door

archief oud artikel 7 november 2011 Natuur Harderwijk, Gelderland Kunnen we orka Morgan maar vragen waar ze heen wil. Het getrouwtrek over haar toekomst krijgt vandaag een vervolg. Dolfinarium Harderwijk wil de rechtbank overtuigen dat de orka zo snel mogelijk naar het Loro Parque op Tenerife moet verhuizen.

De rechtszaak dient vandaag in Amsterdam. Mocht Dolfinarium de zaak winnen, dan gaat Morgan een paar dagen later op transport.

Orka Coalitie

De Orka Coalitie, die in hoger beroep is gegaan tegen de verhuizing van Morgan naar Tenerife, hoopt dat de rechtbank besluit om de vrouwtjesorka terug te zetten in zee. Volgens de dierenactivisten zijn er tientallen wetenschappers die bevestigen dat Morgan een 'zeer goede kans heeft op hereniging met haar familie'. De experts willen dit ook schriftelijk verklaren. Onder hen zijn er vier die het Dolfinarium eerder heeft geciteerd, zegt de Orka Coalitie.

Staatssecretaris Henk Bleker (CDA) besloot 12 oktober, na meer onderzoek naar de beste verblijfplaats, dat Morgan een plekje krijgt in het Loro Parque. De rechter bepaalde wel dat het Dolfinarium nog zes weken moet wachten. Het dierenpark wil echter niet langer meer wachten met de verhuizing.

Hoe kwam orka Morgan in het Dolfinarium terecht? Lees alles over orka Morgan in ons nieuwsarchief.

Laatst gewijzigd: 2011-11-07 15:09:34 · Gepubliceerd: 7 november 2011 - 235