Maak er een duurzaam dagje van

Dagje weg in Breda |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek uiteenlopende activiteiten tijdens de Dag van de Duurzaamheid

11 november 2011 Natuur Breda, Noord-Brabant Vervelen hoeft vandaag niet. Tijdens de derde jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid worden er in heel Nederland de leukste en meest bijzondere activiteiten georganiseerd. Koop een biologisch verantwoord visje op de vismarkt, bekijk de nieuwste duurzame mode of maak kans op een gratis gezichtsbehandeling met alleen maar natuurlijke materialen!

Duurzaamheid een serieus en saai onderwerp? Niet vandaag en zeker niet met alle leuke activiteiten die er te doen zijn! De organisatie Urgenda hoopt met deze derde Dag van de Duurzaamheid, meer mensen bewust te maken van de kwetsbare wereld om hen heen. Maak er een leerzaam en gezellig dagje van!

Biologische modeavond

Modeontwerpster Rianne de Witte loopt al jaren voorop als het gaat om het maken van duurzame kleding. Dat betekent dat de materialen niet bewerkt zijn met schadelijke, chemische stoffen of dat Indische katoenboeren uitgebuit worden. Kom haar nieuwe collectie bekijken en ontdek dat natuurlijke kleding ook heel modieus kan zijn. Tijdens de modeavond kan er ook een biologische maaltijd genuttigd worden. Het begint om 17:00 uur aan de Belcrumweg 19 in Breda.

Duurzame vismarkt

Het is de eerste duurzame vismarkt die ooit gehouden wordt op de Nieuwmarkt in Amsterdam, maar klopt dit wel helemaal? De Nieuwmarkt was ruim honderd jaar geleden al een vismarkt. Dagelijks werd hier verse vis aangevoerd. De organisatoren van de vismarkt dit jaar zien die traditie graag in ere hersteld worden. Kom genieten van lekkere, duurzame vishapjes. Informatiestands en gezellige muziek hoort er uiteraard ook bij! De markt is vrij toegankelijk voor bezoekers.

Onderzoek een kinderboerderij

Alle kinderboerderijen moeten duurzaam worden. Dat is een streven tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Overal in het land gaan schoolkinderen onderzoeken of de kinderboerderij bij hen in de buurt wel duurzaam is. De resultaten van deze onderzoeken worden vandaag op de boerderijen gepresenteerd aan lokale wethouders. Daarnaast zijn er vandaag extra activiteiten te doen op de boerderijen. Een goede reden voor een bezoekje aan een kinderboerderij bij jou in de buurt!

Natuurlijke gezichtsbehandeling

Maak kans op een gratis gezichtsbehandeling! Zorg dat je om exact 11:11 uur bij PRANA Beauty & Health in Hoofddorp staat. Iedere bezoeker maakt namelijk kans op een gratis gezichtsbehandeling ter waarde van 59,50 euro. De verzorgingsproducten die gebruikt worden bij PRANA Beauty & Health zijn allemaal 100% natuurlijk en daarom goed voor het lichaam, maar ook voor de natuur. Het filiaal in Hoofddorp is te vinden aan de Schenge 5.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-11-11 14:29:08 · Gepubliceerd: 2011-11-11 08:20:11 - 139