1

Bezoek de leukste filmfestivals

Krijg vierkante ogen van alle films en documentaires op deze festivals!

Dagje weg in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 17 november 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Aan films en documentaires geen tekort deze week. Maar liefst drie filmfestivals zijn begonnen en samen bieden zij dagenlang visueel vermaak. Bezoek het International Documentary Film Festival Amsterdam, het Crossing Border in Den Haag of bezoek het feelgood evenement SuikerZoet Filmfestival in Schiedam. Veel kijkplezier!

International Documentary Film Festival Amsterdam

Het grootste documentaire festival ter wereld staat weer op het Amsterdamse Rembrandtplein. Het International Documentary Film Festival Amsterdam wordt dit jaar voor de 24e keer gehouden en heeft als doel om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Kijk naar creatieve documentaires over Hollandse Meesters in de 21e eeuw, luister naar het provocerende verhaal over het leven van bokser Mike Tyson of kom te weten hoe een heerlijke maaltijd op ons bord komt tijdens de documentaire 'Enjoy Your Meal: How Food Changes the World'. Het festival staat van 16 t/m 27 november in Amsterdam.

SuikerZoet Filmfestival Schiedam

Het gezelligste filmfestival van Nederland beweren ze te zijn. Het SuikerZoet Filmfestival in de binnenstad van Schiedam begint alweer aan haar zevende editie. Geniet van dramatische en feelgood beelden op bijzondere locaties in de stad. Ook dit keer is de toegang weer helemaal gratis. Houd dit extra lange weekend vrij om heerlijk weg te zwijmelen bij de mooiste films! Het festival is van 17 t/m 20 november te bezoeken in Schiedam.

Crossing Border Festival Den Haag

Bij het Crossing Border Festival is er meer te beleven naast films kijken. Het evenement in Den Haag is het grootste cross-over festival van literatuur, muziek en film in Europa. De nadruk ligt volgens de organisatie op het gesproken, geschreven, gezongen, geschreeuwde en gerapte woord. Daarbij staan er bekende namen op het podium, zoals de zanger van de band Editors en de drummer van de band Razorlight die samen het festival openen. Beleef Crossing Border van 16 t/m 19 november in Den Haag.

Ontdek meer leuke festivals op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-11-17 15:17:14 · Gepubliceerd: 17 november 2011 - 129