Harinkje happen in Blijdorp

Nog nooit eerder zo'n grote school vissen

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 30 november 2011 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland De nieuwste bewoners van Diergaarde Blijdorp zijn geen sierlijke zeepaardjes of kleurrijke clownsvisjes. Nee, 2400 haringen wonen sinds kort in de Rotterdamse dierentuin.

Sinds kort wonen 2400 haringen in Diergaarde Blijdorp. Nog niet eerder was in Blijdorp zo'n grote school vissen te zien. De school beweegt zich als één organisme door het Oceanium terwijl barracuda's, tarpons, haaien en andere roofvissen door de school heen zwemmen. En dat ziet er echt prachtig uit. De roofvissen zullen af en toe wel eens een harinkje happen, maar ze krijgen ook veel ander voer. Bezoekers kunnen sowieso wel een paar jaar van de haringen genieten.

Haaienbassin

Om de haringen in Rotterdam te krijgen, was best een grote operatie. De dieren moesten vier dagen in een grote transportcontainer blijven. De container werd in het Haaienbassin gehangen en voorzien van watercirculatie uit het bassin. Zo konden de kleine visjes de geur van het water opnemen.

De roofvissen zullen af en toe wel eens een harinkje happen

Laatst gewijzigd: 2011-11-30 14:47:19 · Gepubliceerd: 30 november 2011 - 232