Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Kunst en Living Redactioneel door

archief oud artikel 8 december 2011 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Het is weer bijna weekend! Wat staat er op de planning? Vind winterse inspiratie op de Winterfair in Garderen, word een kunstkenner op de beurs Kunst en Living of trek de ijzers uit het vet en doe mee met de eerste schaatstoertocht bij FlevOnice! Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Kunst en Living

Rotterdam - Kunst en Living is hét kunst en lifestyle evenement voor liefhebbers én levensgenieters. Hier vind je toegankelijke en betaalbare kunst, maar ook welness, prachtige auto's, mode, juwelen en een proeverijplein met wijnen en delicatessen. Het is echt een beurs voor iedereen die houdt van luxe. De beurs vindt dit jaar alweer voor de elfde keer plaats in Ahoy Rotterdam.
9 december tot en met 11 december 2011
Toegangsprijzen: € 12,- voor kinderen en volwassenen.

Winterfair Garden

Garderen - Twee lange weekenden in december is De Beeldentuin omgetoverd in een Winterfair. De Beeldentuin is een nostalgisch dorpje, met oude geveltjes en hobbelige straatjes. Hier vind je winkels vol mooie meubels en woonaccessoires van merken als Rivièra Maison, Riverdale en PTMD. Tijdens de Winterfair is het dorpje extra speciaal. Winkeliers dragen een Dickens Tenue, kerstkoren zingen sfeervolle liederen, het terrein is bedekt met sneeuw. En als klap op de vuurpijl is het heerlijk genieten van glühwein, stamppotten, chocolademelk en oliebollen.
8, 9 en 10 december en 15, 16 en 17 december 2011
Toegangsprijzen: € 4,50 voor volwassen, kinderen gratis.

Weissensee Toertocht

Biddinghuizen - Het is dan wel geen elfstedentocht, maar de eerste grote toertocht bij FlevOnice mag er ook zeker zijn. Schaatser Jochem Uytdenhaage geeft zaterdag het startschot voor de Weissensee Toertocht. Schaatsers kunnen zelf kiezen voor een tocht tussen de vijf en de tweehonderd kilometer. Je hoeft dus geen Sven Kramer of Ireen Wüst te heten om mee te kunnen doen. De Weissensee toertocht start om 8:30 uur en duurt tot uiterlijk 20:30 uur.
10 december 2011
Toegangsprijzen: € 9,95 voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Kerst op Keukenhof

Lisse - In de zomer staan aan de overkant van Kasteel Keukenhof de prachtigste en kleurrijke bloemen. Hier komen altijd een recordaantal toeristen op af. Maar ook het sprookjesachtige kasteel is zeker een bezoekje waard. Vooral tijdens het evenement Kerst op Keukenhof. In het kasteel wanen de bezoekers zich in een kerstwereld van vroeger: luxe gedekte tafels en rijk gedecoreerde bomen geven de bezoekers de indruk van een adellijke kerst. Buiten staan allerlei kraampjes met prachtige producten en lekkernijen. Kerst begint in Lisse!
8 december tot en met 11 december
Toegangsprijzen: € 7,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen.

Kerstknutselen bij GaiaZOO

Kerkrade - Kerst is al begonnen bij GaiaZOO in Kerkrade. Zondag 11 december 2011 kun je daar je eigen kerstspulletjes knutselen, zoals een mooie kerstbal of kerstkaart. Er is nog veel meer te doen in het dierenpark. Je ontmoet hier de mooiste dieren, zoals gorilla's, giraffen en neushoorns. Ook is er een enorm Dino Speelpark. Een onbewoond eiland, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen!
11 december 2011
Toegangsprijzen: € 17,50 voor volwassenen en € voor kinderen.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-12-08 14:47:26 · Gepubliceerd: 8 december 2011 - 576