1

Zing mee met Ricciotti's straattournee

Dit bijzondere straatsymfonieorkest speelt op ongewone plaatsen

Wat te doen in Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 3 januari 2012 Opmerkelijk Nijmegen, Gelderland Geniet van de laagdrempelige muziek van het enthousiaste straatsymfonieorkest Ricciotti. De veertig jonge muzikanten spelen op de meest ongewone locaties, waaronder een gevangenis en een kinderboekenmuseum maar ook midden op de Wadden en het ziekenhuis! Kom ook luisteren naar hun 'Literatour' en ontdek de mooie combinatie van literatuur en muziek.

Straatsymfonieorkest Ricciotti laat graag hun muziek horen op plekken waar je het niet verwacht. Tot en met 5 januari 2012 reist het enthousiaste gezelschap door Nederland met de voorstelling 'Literatour'. Dit concert draait om de combinatie van literatuur en muziek waarbij de vraag 'Wat is het verschil tussen literatuur en muziek?' centraal staat. Daarbij kijken zij naar muziek van Bob Dylan, de liederen van Goethe maar ook naar opera's en musicals. Ook de grote namen uit de Nederlandse literatuur komen voorbij. Romancier Kader Abdolah, dichteres Astrid Lampe en Daan Doesborgh gaan mee met de voorstelling! Vanavond om 20:00 uur spelen ze in Nijmegen in het Triavium aan de Van Rosenburgweg 2A.

Optredens op donderdag

Op donderdag 5 januari worden er drie optredens gegeven. Om 11:00 uur staan ze in Utrecht en geven ze een huiskameroptreden aan het Pausdam. Om 16:00 uur speelt het orkest in de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade 143. Het laatste optreden staat gepland voor 19:30 uur in Sociëteit De Kring aan de KleinGartmanplantsoen 7 in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2012-01-04 16:10:53 · Gepubliceerd: 3 januari 2012 - 247