1

Geef Blijdorp een duwtje

Diergaarde Blijdorp kan iedere cent goed gebruiken

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 9 januari 2012 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Diergaarde Blijdorp zit vol nieuwe verrassingen. Een steppenslurfhondje, een enorme volière voor de Steller-zeearenden en een Dagje Dierverzorger. Het kwam er allemaal bij in het afgelopen jaar. Kom eens kijken en geef met je entreekaartje de dierentuin een extra duwtje in de rug.

Diergaarde Blijdorp heeft een vernieuwend jaar achter de rug. Nieuwe dieren, nieuwe verblijven en nieuwe projecten. Vooral het laatste is belangrijk voor de Rotterdamse dierentuin, want er bestaat nog steeds een begrotingstekort. Acht ton aan subsidie van de gemeente valt weg en dat moet de dierentuin nu gaan compenseren. Dus, kom eens kijken en help Blijdorp een handje. En dat is best de moeite waard, want er is veel nieuws in de dierentuin.

Nieuw in Blijdorp

Vorig jaar beleefde Diergaarde Blijdorp een primeur met de geboorte van twee ezelspinguïns. Ook kwam er een zeldzame vicuña, een lama-achtige, ter wereld. De dierentuin timmerde flink aan het Azië-continent met een doorloopverblijf voor moeraswallaby’s, een wasberenverblijf en een nieuwe volière voor wevervogels. De Steller-zeearenden kregen ook nog een grote volière om hun vleugels uit te slaan. Veel nieuws om te bekijken dus.

Dagje Dierverzorger

Eén van de nieuwe projecten is het Dagje Dierverzorger. Iedereen mag, tegen betaling, een dagje meelopen met een dierverzorger. Ontmoet de dieren van dichtbij en help de dierverzorgers van Blijdorp een handje. Altijd al eens achter de schermen willen kijken? Dan is dit je kans! En je helpt de dierentuin ook nog een handje met jouw betaling. Vanaf 17 januari kun je een dagje boeken voor de maanden april, mei, juni, september, oktober en november.

Vind alle dierentuinen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-01-09 09:55:33 · Gepubliceerd: 9 januari 2012 - 772