Adopteer een dier uit Blijdorp

Diergaarde Blijdorp | Nieuws door

Blijdorp zoekt sponsors voor dieren

21 maart 2011 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland De stad Rotterdam snoept een flink deel van de subsidie van Diergaarde Blijdorp de komende jaren weg. Nu zoekt de dierentuin naar alternatieve inkomstenbronnen, zoals sponsors. En wie kunnen daar nu beter mee helpen dan de dieren zelf?

Diergaarde Blijdorp werkt op dit moment aan een plan om ook de kleine bedrijven dieren te laten sponsoren. Hiermee wil de dierentuin een deel van de afgenomen subsidie compenseren. De bedoeling is dat bedrijven jaarlijks een bedrag betalen voor een dier dat ze willen sponsoren. Komende zomer wordt het plan gepresenteerd.

“Blijdorp kent al een lange traditie met sponsoring, maar dat is meer voor de grote bedrijven. Het nieuwe programma is bedoeld voor het midden- en klein bedrijf. Zij kunnen in principe alle dieren adopteren, maar in het programma doen we al een voorstel met vaste bedragen. Het is eigenlijk een soort Foster Parents plan", legt Jan Klapwijk, woordvoerder van Diergaarde Blijdorp, uit.

Subsidie

De reacties vanuit bedrijfsleven zijn positief. "We worden al best veel benaderd", vertelt Klapwijk. Vooral door de berichtgeving rondom de vermindering van subsidie, kan de dierentuin op veel steun rekenen. "We zien ook dat er meer reageren, doordat we meer in het nieuws zijn geweest. Het is vooral veel goodwill van de bedrijven."

Vicks

Bedrijven kunnen al langere tijd bekende dieren in Diergaarde Blijdorp adopteren. Zo heeft het jonge ijsbeertje in Diergaarde Blijdorp al een sponsor: Vicks. De producent van het frisse snoepje draagt bij aan de verzorging van het dier en voert samen campagne met de dierentuin. Ook draagt het ijsbeertje de naam Vicks.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 maart 2011 - 560