1

Ontmoet harige spinnen in Natuurmuseum

Een rondreizende tentoonstelling met levende spinnen

Wat te doen in Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 13 januari 2012 Natuur Nijmegen, Gelderland Harige poten, een dubbele rij ogen en stevige gifklauwen. Griezel weg of verwonder je juist bij de nieuwe spinnententoonstelling in het Natuurmuseum in Nijmegen. De rondreizende expositie uit Polen brengt ongeveer veertig verschillende soorten, levende spinnen naar Nederland. Van giftige zwarte weduwes tot de keizersschorpioen. Leer ze allemaal kennen!

In het Natuurmuseum in Nijmegen kruipen sinds vandaag aardig wat spinnen rond! De rondreizende tentoonstelling 'Faszinierende Welt der Spinnen' doet verschillende landen in Europa aan en staat voor het eerst ook in Nederland onder de naam 'Spannende Spinnen!'. In de terraria lopen zo'n veertig verschillende soorten spinnen rond. Sommigen hebben een beruchte reputatie, zoals de uiterst giftige zwarte weduwe, maar ook de vriendelijke huisspin die we in Nederland goed kennen kruipt hier rond. Maak kennis met de trilspin, de kruisspin of de wespspin. Door middel van foto's, uitgebreide beschrijvingen en microscopen leer je de achtpotige beestjes goed kennen en wie weet worden ze uiteindelijk zelf minder griezelig. De echte experts laten ook zien welke verzorging de spinnen nodig hebben en hoe ze gevoerd worden.

Praktische informatie

Voor deze tentoonstelling gelden gewijzigde openingstijden en tarieven. De toeslag op de entreeprijs is bedoeld voor de verzorging van de spinnen, aangezien dit dagelijkse aanwezigheid van een deskundige vraagt. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Voor Spannende Spinnen! bedraagt de entree €6,00 voor volwassenen, €4,00 voor kinderen en €4,00 voor 65+. Museumkaart-houders en vrienden betalen €3,00, Museumkaart Junior €2,00. De tentoonstelling Spannende Spinnen! is nog tot en met 6 mei 2012 in het Natuurmuseum te bezoeken.

Ontdek meer leuke activiteiten in Nijmegen.

Laatst gewijzigd: 2012-01-13 16:23:24 · Gepubliceerd: 13 januari 2012 - 1029