Op naar de top van de paardensport

Jumping Amsterdam van start

Amsterdam RAI Nieuws door

archief oud artikel 19 januari 2012 Sport Amsterdam, Noord-Holland De top van de paardensport verzamelt zich de komende dagen in de Amsterdam RAI voor Jumping Amsterdam. En dat is meer dan dagen lang springende paarden! Want behalve wedstrijden op hoog niveau zijn er indrukwekkende shows, een filmfestival en kinderactiviteiten.

Jumping Amsterdam start vandaag in de Amsterdam RAI met een dag vol wedstrijden. Voor de liefhebbers al spektakel genoeg. En dat wordt de komende dagen alleen maar meer. Vrijdagavond staat Lorenzo, The Flying Frenchman op het programma. Deze durfal staat op de rug van zijn witte schimmels en galoppeert met tien stuks door de piste. Het publiek houdt zijn adem in...

Kinderactiviteiten

De kids vieren zondagochtend hun eigen feestje. Eerst is er een Bixie-estafette, daarna begint het ganzendrijven. Probeer zelf maar eens 13 ganzen door de piste te drijven, net als 3 bordercollies. Zij doen het je vast voor! Paardenliefhebbertjes zijn hier helemaal op hun plaats.

Paardenfilmfestival

Ter ere van Jumping Amsterdam is er op zaterdag in het RAI Theater een waar paardenfilmfestival. Met een heuse primeur. Voor het eerst is de film Secretariat te zien. Deze Disney-film draait om een bijzonder paard, op weg naar zijn kampioenenstatus. Een andere première is de vertoning van Steven Spielbergs War Horse. Volg de bijzondere reis van een paad tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Jumping Amsterdam



Van donderdag 19 januari tot en met zondag 22 januari.

Laatst gewijzigd: 2012-01-19 17:15:23 · Gepubliceerd: 2012-01-19 16:15:59 - 61