Najaar vol romantiek: zwijmel weg bij deze uitjes

Tips voor een romantische date in het najaar

Date ideeën op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. Samen romantisch een dagje toeren in een VW-klassieker. Foto: Vintagecars Wapenveld.

19 oktober 2021 bijgewerkt: 24 januari 2022 Toerisme Landelijk Er is zoveel moois in eigen land om samen te ontdekken. Een middeleeuwse toren met uitzicht over de hele stad of een sfeervol terras in een schattig vissersstadje: er zijn genoeg decors te verzinnen voor een romantisch uitje met je partner. Met deze uitstapjes voor een leuke date zit je sowieso goed.

Pittoreske date

ELBURG - Het schattige vissersstadje Elburg is het perfecte decor voor een dagje uit met je geliefde. De eeuwenoude straatjes, het gezellige haventje en de mooie stadspoort: sowieso dat jullie hier mooie kiekjes van jullie samen kunnen schieten. In de straatjes loop je vaak tegen een gekleurde bloemenzee aan. Ook vind je er leuke winkeltjes die net even wat exclusiever zijn dan de gewoonlijke ketens die je in elke stad tegenkomt. Kom maar door met die ouderwetse koekblikken en tweedehands tasjes! In Elburg vind je ook Zandverhalen, waar Bijbelse verhalen uitgebeeld worden in enorme zandsculpturen.

Vintage toeren

WAPENVELD - Het lijkt wel een oude romantische film! Ga met z'n tweeën in een oldtimer op stap. Huur bij Vintagecars Wapenveld een Volkswagen Kever met schuifdak of een Golf Cabrio en toer erop los. Samen een heerlijk nostalgisch dagje uit, waarmee je sowieso veel bekijks trekt op de weg. Getoeter, gezwaai: bereid je er maar vast op voor, want iedereen zou wel in zo'n oldtimer willen rondrijden. Met een vintage VW toeren op de Veluwe! Boek snel met korting.

Romantiek ten top

UTRECHT - De Domtoren in Utrecht is met 112 meter de hoogste middeleeuwse toren van Nederland. Superleuk om deze toren eens vanbinnen te bekijken tijdens een rondleiding. Trotseer de vele honderden treden, bekijk de klokken en geniet uiteindelijk samen van een prachtig uitzicht over de hele stad. Romantisch! Daarna kun je nog samen Utrecht in voor een hapje of een drankje.

In slow motion galopperen

LANDERUM - Jullie samen, in slow motion, galopperend op prachtige paarden door de duinen van Terschelling. Achter de gids van Rijpaarden Verhuur Lok aan, welteverstaan. Lok biedt groepsritten en privéritten over Terschelling. Zo verken je het eiland en kun je heerlijk rijden. Je hoeft geen ervaren ruiter te zijn; gewoon rustig aan de wandel met je knol is ook een prachtige beleving. De gids leert je onderweg alles over paardrijden en deelt de leukste eilandweetjes.

Ultieme relatietest

VALKENSWAARD - Een next level date: samen iets doen. Waag de plons en ga samen kanoën op de Dommel. Solo in elk een eigen een kajak of samen in één Canadese kano - extra uitdagend. Huur een kano of kajak bij Rofra Sportieve Arrangementen en vaar door het Brabantse rivierlandschap. Kanovaren met korting.

Koninklijke romantiek

KESSEL - O, o, o, wat ligt Kasteel De Keverberg er toch prachtig bij! Deze historische parel ligt aan de Maas, waar je vanaf het kasteelterras een waanzinnig uitzicht over hebt. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen maar is inmiddels een mix van oud en nieuw. Verken het kasteel of ga samen op een heuse schattenjacht.

Meer romantische dagjes uit

Foto 2. Geniet samen van een dagje uit dit najaar. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-01-24 10:40:26 · Gepubliceerd: 19 oktober 2021 - 8881