1

Teylers Museum gaat online!

Haarlems museum gaat samenwerken met Wikipedia

Teylers Museum Nieuws door

archief oud artikel 24 januari 2012 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Binnenkort kun je vanuit je luie stoel genieten van de mooiste schilderijen en verhalen van het Teylers Museum. Het museum gaat namelijk samenwerken met Wikipedia en wordt daardoor een online encyclopedie.

Het Teylers Museum in Haarlem is het eerste museum dat gaat samenwerken met de online encyclopedie Wikipedia. Binnenkort is er allerlei informatie over de collectie van het museum online te vinden. Welke informatie dat wordt, is nog niet bekend. Door middel van een schrijfwedstrijd, de Teylers Challenge, gaan vrijwilligers met de verhalen aan de slag. Het museum bepaalt uiteindelijk wat online komt. Zo kun je je voor een bezoek aan het museum alvast inlezen. Of je kunt Wikipedia gebruiken om achteraf nog even wat op te zoeken.

Teylers Museum

Het Teylers Museum bestaat al sinds 1778. Als eerste kocht het museum een zeldzame eerste druk van de Encyclopédie van Diderot en d'Alembert. De collectie is heel divers. Er zijn schilderijen en tekeningen te zien, maar ook fossielen, munten en penningen. Het museum wil graag op de UNESCO Werelderfgoedlijst komen. Of dat ook gaat lukken, wordt bekend in 2013.

Zo kun je je voor een bezoek aan het museum alvast inlezen.

Laatst gewijzigd: 2012-01-24 13:18:09 · Gepubliceerd: 24 januari 2012 - 474