Oscar-nominatie voor Vlaamse Rundskop

Een dagje uit vol goede films!

Winterse natuuruitjes Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2012 Showbizz Rotterdam, Zuid-Holland Antwerpen Geniet vandaag van de beste films. Bekijk de Vlaamse bioscoophit Rundskop die genomineerd is voor een Oscar als beste niet-Engelstalige film. Of bezoek het International Film Festival in Rotterdam. De 41ste editie van het festival start vandaag en vertoont creatieve korte en lange films. Ook hier worden awards uitgedeeld. Haal de popcorn maar vast uit de kast!

Grijp je kans om de Vlaamse film Rundskop in de bioscoop te zien. Het verhaal gaat over boerenzoon Jacky Vanmarsenille die op zijn veehouderij in het Limburgse plaatsje Sint-Truiden woont. Hij laat zich in met een corrupte veearts die handelt in hormonen voor de boerderijdieren. De film is in februari 2011 al goed ontvangen in dertig Belgische steden en is nu weer te zien in de bioscopen vanwege zijn nominatie voor een Oscar. De film draait vandaag in Antwerpen, Hasselt en Kortrijk. In Nederland is de film vanaf mei in de bioscoop te zien.

Rotterdam: International Film Festival

Zijn de Belgische steden toch net iets te ver weg, geniet dan van de beste kunstzinnige films in Rotterdam. Vandaag start het International Film Festival. Het begin van een twaalfdaagse reeks vol nieuwe films. Opkomend filmtalent en grensverleggende filmmakers krijgen hier de kans om hun kunsten te tonen aan het grote publiek. Ook voor kleine kinderen zijn er genoeg leuke films te zien. Naast film is er ruimte voor muziek, lezingen, debatten en gezellige borrels met de filmmakers. Kaartjes kopen kan via de website van het festival of op verschillende adressen.

Zin in een dagje uit in de buitenlucht? Bekijk dan de leukste winterse natuuruitjes.

Laatst gewijzigd: 2012-01-25 09:04:13 · Gepubliceerd: 25 januari 2012 - 600