1

De leukste evenementen van dit weekend

UITagenda   Redactioneel door

archief oud artikel 15 maart 2012 Toerisme Maastricht, Limburg Italiaans genieten met pizza en pasta of paraderen langs waardevolle kunstwerken. Wat voor weekend wordt het? DagjeWeg.NL heeft voor iedereen iets leuks gevonden. Ontspannen film kijken of iets leren over energiebronnen en de Nederlandse geschiedenis. Wat je ook kiest, maak er een leuk weekend van! Veel plezier.

Tefaf Maastricht

The very best in fine art... Dat staat de bezoekers van TEFAF Maastricht te wachten. De grootste kunst- en antiekbeurs ter wereld ademt een sfeer van weelde en luxe, onweerstaanbaar voor kunstliefhebbers. Dit jaar zijn onder meer tekeningen van grote meesters als Leonardo da Vinci, Rembrandt van Rijn en Peter Paul Rubens te zien. Schilderijen, meubels en juwelen, kunst in alle vormen schittert van 16 tot en met 25 maart in het MECC Maastricht. Het is een speciaal jaar voor TEFAF, want de beurs viert het 25-jarig bestaan. Omring je dit weekend met de mooiste kunstwerken op TEFAF Maastricht!

16 tot en met 25 maart 2012.
Van 11:00 uur tot 18:00 uur.
Toegang: € 55,- p.p.

Energieke Nederlanders

Marie Curie, Jaap Kistenmaker en vele anderen: ze hebben één ding gemeen. Allemaal zochten ze naar energie. Want wie energie heeft, die gaat het goed. Ga mee op een zoektocht naar olie en sta stil bij de oudste stoompomp van Nederland in Museum Boerhaave. In de tentoonstelling Verborgen Krachten draait alles om de Nederlandse zoektocht naar energiebronnen. Een hoofdrol is weggelegd voor Royal Dutch Shell, en de ontdekking van het gasveld bij Slochteren. En als je er toch bent, neem zondag 18 maart om 14:00 uur een kijkje in de wolkenkamer...

Tot en met 18 maart 2012.
Van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zondag geopend vanaf 12:00 uur.
Toegang: € 7,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Italia al Dente

De knapperige pizza's, rijkelijk belegd. Of de heerlijke kazen, pasta's en koffie. Het water loopt de bezoekers van Italia al Dente in de mond. Doe inspiratie op tijdens dit evenement voor een vakantie in la bella Italia. Of kom gewoon genieten van het buitenleven en het lekkere eten wat daarbij hoort. Importeurs en winkeliers staan te trappelen om de bezoekers te verwennen met hun lekkernijen. Op het programma staan verschillende workshops en proeverijen. Ontrafel de geheimen van de perfecte espresso of cappuccino en laat de wijnen het hart vrolijk maken!

17 maart en 18 maart 2012.
Van 12:00 uur tot 18:00 uur.
Toegang: € 12,50 p.p.

Concerten voor de kleintjes

Een concert bezoeken, dat is zelfs voor de allerkleinsten leuk, zo bewijst de Kindermuziekweek. In de Doelen organiseert het Rotterdams Philharmonisch Orkest een muzikaal spektakel voor de kids. Luisteren naar een spannend verhaal, met bijpassende muziek op de achtergrond. Zo vertelt Joep Onderdelinden (postbode Siemen in Zaai) een verhaal over niet altijd dappere musketiers en oma's van 100 jaar, die op balletles zitten. Ondertussen maakt het Nederlands Jeugd Strijkorkest de mooiste muziek, van onder anderen Mozart. Daan Schuurmans heeft op zondag een spannend verhaal te vertellen over Kaat en de Muziekmoordenaar. Ga mee naar Lageland, waar het akelig stil is zonder muziekinstrumenten.

Tot en met 18 maart 2012.
Tijden variëren per voorstelling.
Toegang: vanaf € 5,- p.p.

Liefde voor de korte film

Duurt een film al snel te lang? Dan is Nijmegen dit weekend de place to be. In LUX Nijmegen draaien alleen de beste korte films uit Europa tijdens het Go Short International Short Film Festival. Tijdens dit festival, speciaal voor de korte film, draaien er in vijf dagen liefst 250 films, waarvan 86 nog nooit in Nederland te zien waren. Naast het filmprogramma zijn er exposities, workshops en feestjes. Kortom; genoeg om het weekend mee te vullen! En voor de liefhebbers van filmmuziek is deze editie van Go Short helemaal te gek, want er is extra aandacht voor muziek. Muziekfilms, videoclips en korte musicals: ze staan op het programma. Lees meer: Ga voor een korte film in Nijmegen.

Van 14 tot en met 18 maart 2012.
Van 9:30 uur tot 23:30 uur.
Toegang: € 8,- voor het avondprogramma.

Iets leuks doen met de kids? DagjeWeg.NL zit vol uitjes voor de kinderen.

Laatst gewijzigd: 2012-03-15 16:44:54 · Gepubliceerd: 2012-03-12 14:49:51 - 369