1

Ga voor een korte film in Nijmegen!

Kies uit de 250 films op het Go Short Festival

GoShort Filmfestival Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 13 maart 2013 Cultuur Nijmegen, Gelderland Ben je een filmliefhebber, maar kun je geen twee uur stil zitten? Dan is Go Short iets voor jou! Geniet van korte films die qua lengte variëren van 1 minuut tot een half uur.

Go Short is hét festival voor de korte film. Vijf dagen lang kun je van meer dan 250 korte films genieten in LUX Nijmegen. Hoewel de films allemaal kort zijn, varieert het aanbod in lengte. Zo duurt de kortste film nog geen minuut, terwijl je voor de langste film ruim een half uur op je bioscoopstoel zit. De rode draad van het evenement is de ontmoeting tussen film en muziek. Gasten zijn onder andere schrijver Philip Huff, hiphopcomponist Perquisite en MTV Europe oprichter Brent Hansen.

De kortste film duurt nog geen minuut

Go Shorty

Maar het is niet alleen maar film wat de klok slaat tijdens Go Short. Je kunt ook genieten van exposities, workshops, optredens en feestjes. Ook de allerkleinsten hoeven niet thuis te blijven. Voor hen is er het uitgebreide kidsprogramma Go Shorty. De kleintjes kunnen diverse korte kinderfilms bekijken, of zelf de handen uit de mouwen steken. Klei je eigen animatieheld, ga op stap met een echte camera of knutsel een flipboekje in elkaar!

Go Short Awards

Tijdens de European Competition bekijk je de beste Europese films. De organisatie van Go Short let bijzonder goed op wat er op Nederlands grondgebied gebeurt op filmgebied. Een selectie van de beste films uit ons kikkerlandje zie je tijdens de Dutch Competition. Een jury van tien internationale filmdeskundigen bepaalt uiteindelijk welke films uit deze competities genomineerd worden voor de Go Short Awards. De uitreiking daarvan vindt zaterdag plaats.

Tickets

Go Short duurt van woensdag 14 tot zondag 18 maart 2012 in LUX Nijmegen. De films zijn te bekijken in blokken. Tickets kosten €8,00 per blok en zijn online te bestellen.

Ontdek Nijmegen!

Laatst gewijzigd: 2013-03-12 11:45:13 · Gepubliceerd: 13 maart 2013 - 128