Cheeta's de wijde wereld in

Welpjes zetten hun eerste stapjes in de buitenlucht

Zoo Parc Overloon Nieuws door

archief oud artikel 14 maart 2012 Toerisme Overloon, Noord-Brabant Vandaag is het een spannende dag in Zoo Parc Overloon. Vandaag zetten de vier jonge cheeta's hun eerste stapjes in de buitenlucht.

Afgelopen winter werden er vier cheetawelpjes geboren in Zoo Parc Overloon. Een paar maanden later zijn ze flink gegroeid en aangesterkt. En vandaag is het dan eindelijk zover. De kleintjes mogen om 13:00 uur voor het eerst buiten spelen! Vanaf dan zijn de dieren elke dag te bewonderen in Cheetah County. Vanuit de diverse uitkijkpunten in dit gebied is de cheetahfamilie niet uit het oog te verliezen. En in de Cheetah Shelther kun je zelfs neus aan neus staan met de welpen!

Moeder Xavannah zal de drie poezen Reza, Zayra, Tahnee en de enige kater Tino eerst nog goed in de gaten houden. Maar daarna is het tijd voor hun eigen ontdekkingstocht.

Zoo Parc Overloon

In Zoo Parc Overloon kom je ook dwergnijlpaardjes en palmgieren tegen. Loop ook eens langs de Maidan, een heuvelachtige vallei waarin de dieren zich vrij tussen de bezoekers lopen. Schrik niet als je ineens oog in oog staat met een antilope!

Er zijn drie poezen Reza, Zayra, Tahnee en een kater Tino

Laatst gewijzigd: 2012-03-14 11:44:30 · Gepubliceerd: 2012-03-14 11:30:35 - 237