Dagje uit dit weekend!

UITagenda DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL

29 maart 2012 Cultuur Het is weer bijna weekend. Maar wat is er deze week te doen? Geniet van een lekker stukje tomkommer, vaar met de boot naar Muiderslot of ga op zoek naar de schat in Archeon. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Bananas en tomkommer

Ooit wel eens een tomaat gegeten die zo groot is als een skippybal? Duik dan dit weekend een kas in tijdens Kom in de Kas. Honderden groente-, bloemen- en plantenkwekers zetten dan hun kas wagenwijd open. Zo kun je zelf zien hoe alles groeit en bloeit. Maar er is nog veel meer te doen. Denk bijvoorbeeld aan robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven. Of het proeven van een bananas of een tomkommer. Kinderen leven zich uit op springkussens of worden geschminkt. Ouders genieten van bijvoorbeeld een kookdemonstratie.

31 maart en 1 april 2012
Toegang is gratis.

CSI in Delft

Willem van Oranje werd in 1584 vermoord in Museum Het Prinsenhof in Delft. Honderden jaren later zijn de vragen rondom zijn dood nog steeds onbeantwoord. In de tentoonstelling Cold Case staat de moord centraal in een soort CSI-aflevering. Onderzoekers hebben met moderne technieken nieuwe dingen ontdekt over de fatale gebeurtenis. In de tentoonstelling is ook een radslotpistool te zien. Met zo'n pistool is Willem van Oranje vermoord. Ook erg bijzonder: twee kogelgaten in de muur van het museum, als stille getuigen van de moord.

1 april tot en met 1 juli 2012
Toegang: € 7,50 en kinderen € 4,- voor kinderen.

Grapjes in Archeon

Aankomend weekend gaan de deuren van Archeon weer open voor een nieuw en spetterend seizoen. Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een wereld vol geschiedenis. Je kunt zelf mee doen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten. Tijdens het openingsweekend kun je in Archeon op zoek gaan naar een verborgen schat en worden er met iedereen grappen uitgehaald. Vroeger vierden de Romeinen op 1 april nieuwjaar, later is dan verplaatst naar 1 januari. Mensen die dat vergaten werden flink in de maling genomen!

31 maart tot en met 28 oktober 2012
Toegangsprijzen: € 19,25 voor volwassenen en € 17,25 voor kinderen.

Met de boot naar Muiderslot

Vanaf 1 april kun je met de boot vanaf Amsterdam naar het prachtige kasteel Muiderslot varen. De boot vertrekt vanaf IJburg en vaart via Pampus naar het Muiderslot. Tijdens de vaartocht is heerlijk genieten van de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed). In het Muiderslot ontdek je hoe het was om te leven in de Gouden Eeuw. Volg de gidsen door de 17e-eeuwse ingerichte kamers waar schrijver P.C. Hooft vierhonderd jaar geleden leefde.

April tot en met oktober
Toegangsprijzen, inclusief entree Muiderslot: € 19,50 voor volwassenen en € 14,50 voor kinderen.

Jack Russel-race

Ook dit jaar viert Kasteel Heeswijk de lente met de Lifestyle Fair. Kom zomerse lekkernijen proeven, kies een nieuwe tuinset uit, of bemachtig een nieuw paar luchtige schoenen! De sfeervolle pagodestands maken het helemaal af. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals de Jack Russel-race, er vliegen roofvogels rond en Friese paarden dansen op muziek. Bezoekers kunnen ook meedoen met een workshop of even binnenkijken in het Kasteelmuseum.

30 maart tot en met 1 april 2012
Toegangsprijzen: € 9,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Vind nog veel meer leuke tips voor een dagje weg op de kalender van DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-03-30 10:51:23 · Gepubliceerd: 2012-03-26 15:31:39 - 475