1

Duik in het nieuwe Ecomare

Nu ook bruinvissen te zien

Zeehonden kijken bij Ecomare Nieuws door

archief oud artikel 30 maart 2012 Natuur De Koog, Noord-Holland Bouwvakkers en bouwmaterialen domineerden maandenlang het terrein van Ecomare. Ze werkten keihard aan het nieuwe buitenterrein van de opvang. Nu hebben de zeehonden hun plekje terug en er zijn twee nieuwe bewoners bij. Klaar voor de officiële opening vandaag!

Het nieuwe buitenterrein is al een tijdje weer open voor publiek, maar vandaag is de officiële opening. Ecomare wil het eindresultaat graag laten zien! De nieuwe bassins hebben vloeiende lijnen en liggen tegen duin aan. Voor het publiek is er meer ruimte, en nog belangrijker, de zeehonden hebben meer rust. Voor de opvang van zeehonden zijn er drie nieuwe kleine bassins. En ook de grijze en gewone zeehonden zwemmen in een nieuw bassin. De gewone zeehonden hebben zelfs een waterglijbaan om mee te spelen!

Bruinvissen

In februari kwam er nog een wens van Ecomare uit. Twee bruinvissen verruilden hun plaats in het Dolfinarium Harderwijk voor een nieuw thuis in Ecomare. De twee dieren, Michael en José, zwemmen in het nieuwe, diepe bassin. Hier krijgen bezoekers de kans hen zowel onder als boven water te bekijken en ze zelfs te horen ademhalen! José en Michael zijn beide aangespoeld op het strand en kunnen door verschillende omstandigheden niet terug naar zee. Ecomare geeft extra informatie over deze bewoners van de Nederlandse zeeën. Kom eens op visite!

Zeehonden spotten? Ga mee met de Robbentocht!

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:25:50 · Gepubliceerd: 30 maart 2012 - 387