Ecomare Texel
Zeehonden kijken bij Ecomare

Ontdek bij Ecomare wie en wat er allemaal leeft in onze zee. In dit museum annex opvangcentrum kom je ogen tekort.

De bekendste inwoner is de zeehond met zijn aandoenlijke ronde ogen. Bij Ecomare leven drie soorten zeehonden in de vaste groep: gewone en grijze zeehonden en ringelrobben. In de zeehondenopvang worden bijna altijd wel jonge zeehondjes verzorgd. Deze gaan, als ze weer gezond zijn, terug naar zee. Ecomare heeft ook een vogelopvang. Hier worden zieke en gewonde vogels geholpen. Kleine eendjes en ganzen die hun moeder kwijt zijn, groeien er in groepjes op. In een grote vliegkooi met vijver leeft een groep jan-van-genten en aalscholvers.Zwemmende en kruipende zeedieren

Benieuwd wat er allemaal op de bodem van de Noordzee rondzwemt en scharrelt? Duik de donkere benedenverdieping van Ecomare in en loop rond tussen de grote open zeeaquaria. Op een educatieve en ontdekkende manier leer je alles over het leven in zee. Kijk hoe krabben met elkaar vechten om een stukje voedsel en ontdek de camouflage van de platvissen. Je ziet hier zeesterren, haaien, kreeften, roggen en heel veel verschillende soorten vissen. Door de grote glaswanden is alles zelfs voor de kleinste bezoekers uitstekend te zien.

Boeiende tentoonstellingen

De Waddenzee is een uniek gebied, van levensbelang voor allerlei verschillende diersoorten. De duizenden vogels en zeehonden zijn de meest opvallende aanwezigen in het gebied, maar de algen zijn de bron van al het leven. Hoe dat zit, en nog veel meer, ontdek je in de tentoonstelling Wonderlijk Wad.
In de Walviszaal van Ecomare sta je tussen de gigantische skeletten van een potvis en een bultrug. Indrukwekkend! Volg ook de onderzoekers in Waddenstad; ontdek door wie de bruinvissen worden vermoord, waar je zeewier voor kunt gebruiken en wat meeuwen eten. Je kunt er zelfs bellen met een zeehond!

Ecomare Texel in De Koog leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.ecomare.nl

Zie hoe de dieren gevoerd worden. Foto: Ecomare
Zie hoe de dieren gevoerd worden. Foto: Ecomare