Zeehonden kijken bij Ecomare

Ecomare Texel

Ontdek bij Ecomare wie en wat er allemaal leeft in onze zee. In dit museum annex opvangcentrum kom je ogen tekort.

De bekendste inwoner is de zeehond met zijn aandoenlijke ronde ogen. Vanaf februari 2012 zwemmen er bovendien twee bruinvissen, een soort kleine dolfijnen, in een bassin. De zeehonden en bruinvissen zijn zowel boven als onder water te bekijken. Maak ook kennis met de zeehonden die in de opvang verblijven. Zij hebben speciale bassins, waar ze alle rust en ruimte krijgen om goed aan te sterken voor ze weer terug de zee in mogen. Om 11:30 uur en om 15:30 uur worden de zeehonden gevoerd.

Spannende en griezelige zeedieren

Benieuwd wat er allemaal op de bodem van de Noordzee rondzwemt en scharrelt? Duik de donkere benedenverdieping van Ecomare in en loop rond tussen de grote open zeeaquaria. Op een educatieve en ontdekkende manier leer je alles over het leven in zee. Kijk hoe krabben met elkaar vechten of creëer zelf een golf en zie hoe de zeebodem daarop reageert. Je ziet hier zeesterren, haaien en heel veel verschillende soorten vissen. Door de grote glaswanden is alles zelfs voor de kleinste bezoekers uitstekend te zien.
Maak kennis met de dieren van Ecomare!
Maak kennis met de dieren van Ecomare!

Wilde neushoorns en besmeurde vogels

Het lijkt onvoorstelbaar maar duizenden jaren geleden leefden er neushoorns in het Waddengebied! Niet de kale, grijze variant die we uit Afrika kennen, maar een reusachtig beest met een dikke, warme vacht. In het museum van Ecomare ontdek je welke indrukwekkende dieren voor de laatste ijstijd nog meer op Texel rondliepen. Neem ook een kijkje bij de vogelopvang. Hier worden met olie besmeurde zeevogels gewassen en verzorgd. In een speciale vogelwasmachine wordt de olie grondig verwijderd. Door de ramen en via een filmpje zie je hoe de vogelopvang in zijn werk gaat.

Ecomare Texel in De Koog leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Ecomare Texel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.