Meer lezen over Ecomare Texel

Ecomare maakt nieuwsgierig

archief de koog, Noord-Holland  -  Nog veertig minuten, dan worden de zeehondjes gevoerd. Een zeehond ligt vandaag op het droge te zonnebaden. Groot gelijk.

Duik in het nieuwe Ecomare

archief de koog, Wadden  -  De bouwvakkers zijn verdwenen en de zeehonden zitten weer op hun plek, samen met twee nieuwe bewoners. Op visite bij Ecomare!

Bultrug bij Ameland

archief ameland, Friesland  -  Een enorme bultrugwalvis zwemt rond voor de kust van Ameland. Het dier lijkt het naar zijn zin te hebben.

Zeehonden tussen de bouwvakkers

archief de koog, Wadden  -  Ecomare op Texel ligt tegenwoordig een beetje verstopt in bouwmaterialen. Kun je de zeehonden nog wel vinden?

Middeleeuwse orka opgedoken

archief santpoort-zuid, Noord-Holland  -  In de slotgracht van Kasteel Brederode zijn de middeleeuwse resten van een orka naar boven gekomen.

Topdrukte in Ecomare

archief de koog, Wadden  -  Het is druk in Ecomare. De zeehondenopvang bood dit jaar al onderdak aan 48 zeehonden. Een record!

Vossenraadsel Texel opgelost

archief texel, Noord-Holland  -  Het vossenraadsel op Texel is opgelost. Het sluwe dier is niet doodgereden, maar doorzeefd met kogeltjes en vervolgens gedumpt.

Vossenraadsel op Texel

archief texel, Noord-Holland  -  Vossen hebben Texel ontdekt als ideaal verblijf voor de voorjaarsvakantie. De gemeente zit met de handen in het haar.

Ecomare geeft zeekwartetspel uit

archief de koog, Noord-Holland  -  Ecomare, het natuurmuseum op het waddeneiland Texel, heeft een zeekwartetspel uitgebracht. Het spel moet mensen bekendmaken met leven in zee.

Win 2 vrijkaartjes en voel je Alice in Wonderland in Doloris' Meta Maze

prijsvraag Loop, kruip en klim door Doloris' Meta Maze: een enorm doolhof van wel vierhonderd vierkante meter met meer dan veertig bijzondere ruimtes. Allemaal ontworpen door kunstenaars. Je dwaalt van de ene droomwereld naar de andere fantasie. Sta op de bodem van een oude put, volg muziek door mysterieuze...