Bezegel de liefde op een unieke locatie

Stap in het huwelijksbootje of trouw tussen de olifanten

Bijzondere trouwlocaties in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Op Texel kun je overal trouwen, zelfs op de vuurtoren! Foto: DagjeWeg.NL © Cris Heijkamp

31 augustus 2017 bijgewerkt: 1 september 2023 Opmerkelijk Landelijk Heerlijk is het om een trouwdag te plannen. Op zoek naar de perfecte bruidsjurk, een heerlijk menu samenstellen, brainstormen over ludieke bedankjes en op zoek gaan naar de juiste locatie natuurlijk! Voor de aanstaande bruidsparen staan hier de mooiste en meest bijzondere trouwlocaties op een rij. Veel zwijmelplezier toegewenst!

Trouw op een eilandje

TEXEL - Het is soms even zoeken naar de juiste trouwlocatie, want het moet niet alleen maar leuk of mooi zijn. De overheid moet de plek ook officieel erkennen, al is het maar voor die ene mooiste dag van je leven. Dat gedoe is afgelopen. Op het eiland Texel ten minste. Bruidsparen mogen daar al sinds 1 januari 2012 overal op het eiland trouwen. Het hele grondgebied van het eiland is namelijk benoemd tot huis der gemeente. Struin het eiland af naar de mooiste plekjes en word hier man en vrouw. Wat dacht je van zeehondenopvang Ecomare, in de duinen en zelfs op de vuurtoren. Alles is mogelijk!

Tropische trouwerij

LUTTELGEEST - De Orchideeën Hoeve is een indrukwekkend paradijs, waar een bruiloft wel heel tropisch wordt. Geur en kleur geven hier aan een trouwdag een extra bijzonder tintje. Een romantische trouwgrot te midden van prachtige bloemen, kabbelende beekjes, steile rotswanden en duizend fladderende vlinders. Kan het nog mooier? Na het ja-woord laten man en vrouw een vlinder los. Geniet daarna van een uitgebreid diner en feest onder een hemel van bloemen in de Zwevende Bloementuin. De Orchideeën Hoeve is ook de perfecte plek voor mooie foto's. Zoveel bloemen en vlinders: dan kan een foto niet mislukken. Een paradijselijke trouwerij!

Foto 2. Trouwen tussen de fladderende vlinders en daarna je feest onder duizenden hangende bloemen? Het kan bij de Orchideeën Hoeve! Foto: Orchideeën Hoeve

Trouwen op het water

AMSTERDAM - Een gezellig vaartochtje door de grachten van Amsterdam met de boten van Blue Boat Company is al een leuk uitje. Maar helemaal bijzonder is elkaar het ja-woord geven, terwijl schattige Amsterdamse grachtenpandjes aan je voorbij trekken. Met de wijk Oud-Zuid op de achtergrond wordt de mooiste dag van een mensenleven alleen maar mooier. Stap in het huwelijksbootje en geniet van Amsterdam!

Foto 3. Stap letterlijk in het huwelijksbootje bij Blue Boat en trouw in de Amsterdamse grachten. Foto: Blue Boat Company

Een bruiloft op 100 meter hoogte

ROTTERDAM - Hoog boven de havenstad Rotterdam vind je een unieke trouwlocatie: de Euromast. Op 100 meter hoogte geniet het gelukkige stel van een prachtig uitzicht en van elkaar. Champagne, oesters, kaas en port maken deze dag tot een luxe festijn om nooit te vergeten. Na een hapje en een drankje is het ook mogelijk om het nog een beetje hogerop te zoeken in een ronddraaiende lift van de Euroscoop, met lichtshow en glazen vloer. Wie durft omlaag te kijken? Helemaal bovenaan ontdek je het indrukwekkende uitzicht op 185 meter te ontdekken. Sluit deze dag goed af met een overnachting in een van de suites: dan is de Euromast voor eventjes alleen toegankelijk voor het 'just married couple'.

Foto 4. Deze foto zegt het helemaal: wie wil er nu niet trouwen met dit uitzicht? Foto: Euromast Rotterdam

Trouwen op Kasteel de Haar

HAARZUILENS - Maak van een trouwdag een echt sprookje door te trouwen in het sprookjesachtige Kasteel de Haar, of in de al even magische kapel met gebrandschilderde ramen. Trouwen in de prachtige tuin met het kasteel op de achtergrond kan ook. Gaan jullie voor de formele Romeinse Tuin, of voor een intieme ceremonie in de schaduw van de reusachtige, oude kastanjeboom? Of kiezen jullie romantiek tussen de weelderige rozen in de historische rozentuin? Voor één dag prins en prinses bij Kasteel de Haar.

Foto 5. Binnen of buiten: trouwen in of bij Kasteel de Haar heeft iets magisch. Foto: Kasteel de Haar

Trouwen tussen de tijgers

RHENEN - Een brul van de tijgers, trompetteren van de olifanten en dan: "Ja, ik wil". Het lijkt een fragment uit de film Tarzan en Jane, maar ook in Nederland kan deze jungledroom waarheid worden. Ouwehands Dierenpark is niet alleen leuk voor een dagje uit, het park biedt ook perfecte mogelijkheden voor een unieke trouwdag in de Africa Lodge, met op de achtergrond olifanten, zebra's en Afrikaanse muurschilderingen. Terwijl het getrouwde stel prachtige foto's maakt op de mooiste plekjes in het park, genieten de gasten van een rondleiding met een gids. Een prachtige bruidstaart en diner maken deze onvergetelijke dag helemaal af.

De tekst gaat verder onder de video.

Kanonschoten na het ja-woord

LELYSTAD - Hijs de zeilen en neem een duik terug in de tijd van de VOC. De werf van Batavialand is een historische plek met allure waar tortelduifjes de liefde kunnen bezegelen. Trouwen kan in de kapiteinshut of in de commandeurskamer met een prachtig uitzicht over het Markermeer. De ruimtes zijn geschikt voor intieme bruiloften van 20 tot 40 personen. Of trouw op de steiger aan het water. Trouwen in een van de trouwzalen of heel ergens anders, maar wel een fotoreportage op de werf? Ook dat kan! En voor de kinderen is er een leuke speurtocht, zodat het getrouwde stel in alle rust kan genieten van vrienden en familie. Direct na het ja-woord vuren de kanonniers een kanonschot af: "Gefeliciteerd!"

Foto 6. Laat de kanonnen bulderen na jullie ja-woord. Foto: Batavialand

Trouw tussen de tropische planten en bomen

LEIDEN - Gouden regens, blauwe jadebloemen, tropische planten, bananenbomen en eeuwenoude bomen. Als er één plek idyllisch en romantisch is, is het wel Hortus botanicus Leiden. En als je nog niet verliefd was dan word je het hier wel! Het is wel belangrijk om op tijd te reserveren, zeker voor de fotoshoot. Want daar is de Hortus in Leiden ook erg geliefd voor en de regel is: niet meer dan twee bruidsparen tegelijk. Lees onze reportage over de Hortus botanicus Leiden.

Foto 7. Een prachtige trouwlocatie: Hortus Botanicus Leiden. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Nog meer leuke trouwlocaties

Met deze unieke locaties wordt de trouwdag een dag om nooit te vergeten. Bekijk nog meer originele bruiloftsideeën op de trouwpagina van DagjeWeg.NL!
Foto 8. Binnen of buiten: trouwen in of bij Kasteel de Haar heeft iets magisch. Foto: Kasteel de Haar

Laatst gewijzigd: 2023-09-01 11:53:49 · Gepubliceerd: 2010-03-02 14:15:04 - 11913

Activiteiten Kasteel de Haar

Nu te bezoeken

Rondleiding Onder de pannen


‘Onder de pannen’ is dé kans om letterlijk onder de dakpannen van het kasteel, boven in de torens en op de weergangen te komen. Plekken in het kasteel die normaal gesproken gesloten blijven voor...

Vanaf volgende week te bezoeken

Op jacht naar het gouden ei


Ren door het doolhof van Kasteel de Haar op zoek naar de paashaas en het gouden ei!

Op jacht naar het gouden ei met Pasen


Ren met Pasen door het doolhof van Kasteel de Haar, en vind het gouden ei! De paashaas is er ook!