Leuke dingen om te doen op Texel

Waai lekker uit op het strand op het grootste Waddeneiland

Wat te doen op Texel Nieuws door
Foto 1. 'De Koog'. Fotograaf: Maurizio Mori. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

archief oud artikel 24 augustus 2017 Natuur Den Burg, Noord-Holland Zeehondenpups bezoeken, vogels spotten, uitwaaien op het strand, even shoppen, wadlopen, sportvissen en Texelse schapen ontmoeten. Ga op vakantie naar Texel - het grootste Waddeneiland van Nederland - en je hebt gegarandeerd een hele afwisselende vakantie. De natuur, de flora en fauna, het strand en de eilandbewoners in pittoreske dorpjes als Den Hoorn, Den Burg en De Koog hebben je genoeg te bieden. Om je een handje te helpen, hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet met leuke activiteiten op Texel.

De natuur op Texel

Als je naar Texel gaat, kun je niet om Nationaal Park Duinen van Texel heen. Het park neemt namelijk meer dan een kwart van Texel in. Geniet van een afwisselend landschap met bossen, heidevelden, kwelders, natte duinvalleien tussen droge duinen en een uitgestrekte strandvlakte. Texel is een adembenemende plek voor een mooie natuurwandeling of fietstocht. Daarnaast spot je hier talloze bijzondere vogels, zoals de visarend en de gekraagde roodstaart. Tip: maak een wandeling over kwelder De Schorren met een boswachter van Natuurmonumenten of struin door de zoute kreken van De Slufter met een gids van Staatsbosbeheer! Bekijk wat er in Texel te doen is.

Ga shoppen of bezoek een museum

Ook een dagje de 'stad' in? In de hoofdstad Den Burg vind je ongeveer de helft van alle Texelbewoners met leuke winkels, gezellige terrassen, goede restaurants en museum Oudheidkamer Texel. In Den Hoorn is Landgoed De Bonte Belevenis een bezoekje waard. Hier kom je alles te weten over bierbrouwen, geniet je van heerlijke producten in de theeschenkerij en mag je ook zelf aan de slag! Volg bijvoorbeeld een workshop kaarsen maken, proef Texelse whiskey of maak kennis met de dieren die op het landgoed leven. Op Texel vind je ook aantal leuke musea zoals het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel en het Cultuurhistorisch Museum Texel. Ook leuk: in het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora leer je alles over het rijke juttersverleden van Texel.

Overnachten op Texel

Als je afreist naar Texel wil je er natuurlijk ook blijven slapen op een comfortabele plek. Wij hebben wat suggesties voor je op een rij gezet:

Leuke activiteiten Texel

Tijdens een verblijf op Texel is Ecomare een echte mustsee. Hier ontdek je wat er allemaal leeft in onze zee en maak je kennis met de dieren die er worden opgevangen, zoals zeehondjes en bruinvissen! Vang je liever zelf een visje? Ga dan op pad met schipper Jaap Tuitman en maak een Robbentocht op de M.S. Rival of kies voor sportvissen. Zoek je iets spannenders? Leer dan parachutespringen bij Paracentrum Texel.

Foto 2. 'Texel'. Fotograaf: Jeroen Looyé. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.
Foto 3. Ga mee op wandelexcursie over kwelder De Schorren! Fotograaf: Ed Eelman.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:27:44 · Gepubliceerd: 24 augustus 2017 - 6575