Vier een ontspannen Koninginnedag

Uitjes voor Koninginnedag, zonder een spatje oranje

't Veluws Zandsculpturenfestijn met een koninklijk tintje   Redactioneel door

20 april 2012 Cultuur Wie een hekel heeft aan de kleur oranje, een drukke mensenmenigte en kleedjes vol oude rommel, kan op Koninginnedag beter in bed blijven. Of een ander leuk uitje opzoeken! DagjeWeg.NL helpt om van 30 april een heerlijke, ontspannen dag te maken.

Op Koninginnedag kun je in de meeste dorpen en steden over de hoofden lopen. Waar is er nog rust te vinden? In Bergschenhoek weten echte durfals wel een mooi plekje. Kom 's avonds de stilte opzoeken en bedwing de Monte Cervino. Deze uitdagende klimwand is 34,6 meter hoog, dus goede klimmers vinden vast een rustig plekje in de hoogte. Ga zelf de uitdaging aan of neem een introductieles klimmen om de route naar boven veilig af te leggen.

Ook de hoogte in? Vind hier een overzicht van klimwanden door heel Nederland.

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Geen oranje en hopelijk geen grote mensenmassa's, maar wel het Koninklijk Huis! Klinkt deze combinatie als muziek in de oren, dan is een bezoekje aan het 't Veluws Zandsculpturenfestijn op Koninginnedag een goed idee. Beleef de mooiste momenten uit de Oranje geschiedenis nog eens, maar dan op een heel andere manier. Loop door de kasteelpoort bij De Beeldentuin, waar een koninklijke heraut staat te wachten. Eenmaal binnen wachtten er de mooiste zandsculpturen, gemaakt door professionele carvers. Alle leden van het koninklijk huis komen in zand voorbij. Kijk nog eens terug hoe Willem-Alexander en Máxima elkaar eeuwige trouw beloofden.

Eropuit met de huifkar

Rijd ver weg van de menigte met een huifkar van Huifkarcentrum Wouter Hazeleger. Laat de koetsier de paarden mennen of neem zelf de teugels in handen voor tocht door mooie omgeving van het Gelderse Otterlo. De uitgestippelde routes voeren over landweggetjes, door bossen en de mooiste natuur van de Veluwe. Daar is vast geen muziek te horen!

Dagje vissen

Zitten langs de waterkant, één zijn met de natuur en vooral heel stil zijn. DagjeWeg.NL heeft de beste visplekjes uitgezocht! Vissen op de Waddenzee, in een forelpoel of op een riviertje. Dat kan elke dag en dus ook op Koninginnedag. Nog beter zelfs, want dan is de concurrentie vast aan het feestvieren. Dus pak de hengel maar vast uit de kast!

Ontvlucht de drukte

Ook op Koninginnedag is er tijd voor bezinning. Ontvlucht daarom de drukte van alledag en kom tot rust met bijzondere uitstapjes. Volg een bezinningscursus in een leefgemeenschap of reinig je lichaam in een Indiaanse zweethut. Dwalend door de mooie natuur van het Drents-Friese Wold is er in de verste verte geen bier of personen in een oranje uitdossing te ontdekken. Met deze uitjes is echte rust te vinden en begint 1 mei vol nieuwe energie!

Ook op het water is vast nog een afgelegen plekje te vinden, voor een gezellige picknick of iets anders. Huur een bootje of kies voor een andere watersport.

Laatst gewijzigd: 2012-04-28 19:35:43 · Gepubliceerd: 2012-04-20 12:40:26 - 618