1

Meivakantie is niet alleen voor kinderen!

Tulpen, orchideeën en oude treinen

Meivakantie Redactioneel door

archief oud artikel 10 april 2012 Toerisme De meivakantie is één grote speelweek voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen wel eens wat ontspanning gebruiken. Maak een mooie fietstocht langs prachtige tulpenvelden, geniet van een nostalgisch treinritje over de Veluwe of bezoek de voorjaarsmarkt in de Orchideeën Hoeve. Kinderen mogen natuurlijk gewoon mee.

Amalia van zand

Na Koninginnedag nog wat langer genieten van het koninklijk huis? Kom dan naar 't Veluws Zandsculpturenfestijn in de Beeldentuin in Garderen. Allerlei onvergetelijke momenten uit de Oranje geschiedenis beleef je hier opnieuw. In totaal zijn er 35 prachtige zandsculpturen te bewonderen, allemaal met een koninklijk tintje. Zie de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane spelen en bekijk koningin Beatrix in gesprek met premier Rutte! Of ga terug in de tijd met beelden van Frederik Hendrik met zijn vrouw Amalia van Solms. Erg leuk zijn de demonstraties van carvers bij een sculptuur van de Gouden Koets.

Nog tot en met 27 oktober
Toegangsprijzen: € 8,50 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen.

Ontmoet Jack Sparrows

Voor fantasyliefhebbers is het Fantasy Festival in Walibi Holland een echte must. Hier ontmoet je al je favoriete fantasy figuren, zoals captain Jack Sparrows uit de film The Pirates of The Carribean. Waan je op de middeleeuwse markt en leer boogschieten van echte ridders. De dag wordt groots afgesloten met een adembenemende show met vuurwerk! Kinderen tot en met acht jaar mogen in de meivakantie gratis naar binnen.

1, 2 en 3 mei 2012
Toegangsprijzen: € 32,- voor volwassenen en € 29,50 voor kinderen (als je online een ticket koopt).

Fiets de tulpenroute

De lente is het meest kleurrijke seizoen van het jaar. Bomen worden weer groen, bloesem hangt aan de takken en overal staan krokussen, narcissen en tulpen in bloei. In de Noordoostpolder staan de meeste tulpen van heel Nederland. Tijdens het Tulpenfestival staat deze prachtige bloem centraal. Bezoek bloeiende voorjaarstuinen, pluk een mooi bosje tulpen voor thuis of maak een fietstocht door de bollenstreek. Zo zie je zoveel mogelijk tulpen. Ga op pad met een routekaart en stop eens bij één van de activiteiten langs de route. Ook zijn er allerlei leuke plekjes om een hapje te eten of misschien wel te blijven slapen.

Nog tot en met 6 mei 2012
Toegangsprijs voor de tulpenroute: gratis.

Nostalgisch treinritje over de Veluwe

Oude tijden herleven tijdens een ritje met één van de historische stoomlocomotieven van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). In de meivakantie rijden de treinen op 1, 2 en 3 mei 2012 van Apeldoorn naar Dieren. Tijdens de rit maak je een stop bij het Museumstoomdepot. Je hebt dan veertig minuten de tijd om een kijkje te nemen bij de grote werkplaats, het oude stationsgebouw, de grote draaischijf voor het draaien van de locomotieven en de rijdende kolenkraan.

1, 2 en 3 mei 2012
Toegangsprijzen voor het hele traject: € 14,- voor volwassenen en € 7,- voor kinderen.

Voorjaarsmarkt vol orchideeën

Eén van de mooiste tuinen is de Orchideeën Hoeve. Hier groeien en bloeien wel drieduizend orchideeën. Wil je thuis ook genieten van zo'n mooie tuin? Kom dan in de meivakantie naar de Voorjaarsmarkt. Hier vind je de mooiste bloemen, tuingereedschap en allerlei soorten decoratie. Zoals een windwijzer, een gong of bijvoorbeeld een waterornament. Op het terras is het heerlijk genieten van een inloop high tea, met thee in verschillende smaken en heerlijke bonbons.

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei 2012
Toegangsprijzen: € 9,50 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2012-04-24 09:11:06 · Gepubliceerd: 10 april 2012 - 457