Op zoek naar de mooiste trouwjurk!

Bijzondere trouwlocaties in Nederland |  deel via WhatsApp | Reportage door

Covers Couture Bruidsmode laat iedere bruid stralen

19 juni 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht Trouwdatum geprikt en feestlocatie geboekt! Nu nog op zoek naar de absolute droomjurk, maar waar begin je? Stap eens binnen bij bruidsmodezaak Covers Couture in hartje Utrecht. Maak gebruik van de jarenlange ervaring van de stylisten en geniet tijdens het passen van alle glitter, glamour en de vele meters zijde. Snuffel rond tussen de bruidsjurken van topmerken of ontdek de stijl van nieuwe designers. De gemoedelijke familiezaak in hartje Utrecht heeft door de generaties heen een uitgebreide bruidscollectie opgebouwd, waardoor elke bruid hier slaagt.

Stap 1: probeer verschillende stijlen

"Je moet een beetje verliefd op jezelf worden als je in de spiegel kijkt."

In de schaduw van de statige Domtoren in Utrecht ligt bruidsmodezaak Covers Couture. Rijen trouwjaponnen van sereen wit kant, glanzende zijde en vrolijke tule hangen netjes geordend in de rekken. Loop samen met een styliste van Covers langs de collectie en kies de meest uiteenlopende bruidsjurken uit om te passen. Probeer een elegante japon van Jesus Peiro, een klassiek Pronovias ontwerp of een speelse bruidsjurk van Rembo Styling. "Zodra een nieuwe bruid binnenkomt zien we vrijwel meteen welke trouwjapon zij gaat kiezen", zegt Covers-styliste Delia van Dijk. "We kijken naar de complete uitstraling. Welke kleren draagt zij, hoe zit haar haar en hoe stelt ze zichzelf voor." Pas verschillende soorten trouwjurken!
Pas verschillende soorten trouwjurken!

Stap 2: neem de tijd

"Ik wist het meteen; dit is mijn trouwjurk!" Dit zinnetje wordt door veel bruiden trots geroepen, maar gaat lang niet voor iedereen op. "Er zijn vrouwen die maar moeilijk kunnen kiezen. Dit kan komen doordat ze meerdere stijlen mooi vinden of omdat familieleden en vrienden een uitgesproken mening hebben, terwijl sommige bruiden zich onzeker voelen", legt Delia uit. "Onthoud dan goed wat je eigen stijl is en waar jij je prettig in voelt. Wanneer je in de spiegel kijkt moet je een beetje verliefd op jezelf worden." Neem een klein groepje familieleden of vrienden mee en pas de mooiste trouwjaponnen terwijl zij genieten van een kopje thee of koffie. Tijdens het passen zijn er altijd een paar jurken die meteen afvallen en een kleine selectie blijft over. Probeer de favoriete jurken nog een keer met leuke accessoires erbij en neem rustig de tijd voor een weloverwogen keuze. Een fijn bewerkte sluier, schitterende oorbellen of schoenen met of zonder hoge hakken maken een groot verschil.

Stap 3: helemaal op maat maken

Eindelijk, de absolute droomjurk is gevonden! Kom de bruidsjapon nog een paar keer passen, terwijl een coupeuse van Covers de stof afspeld en de maten opneemt. "We hebben een eigen atelier en ervaren coupeuses die elke jurk helemaal op het lichaam van de bruid aanpast", laat Delia zien. Ook bruiden die door de drukke voorbereidingen gewicht verliezen of erbij krijgen kunnen tot kort voor hun bruiloft de jurk nog laten aanpassen. "Het eigen atelier is zo'n groot voordeel", zegt de styliste. "Alles kan meteen in de bruidszaak afgemeten en verwerkt worden, zonder dat ze de zaak hoeven te verlaten. We hebben niet met wachttijden te maken en zijn gespecialiseerd in de meest ingewikkelde bruidsjurken en ontwerpen."

Stap 4: moeders van de bruid!

Nu de bruid helemaal gekleed is, wordt het tijd om een passende outfit te vinden voor de moeder van de bruid. Op de benedenverdieping van de bruidszaak hangen vrolijke, elegante en bijzondere cocktailjurken, avondkleding en kledingsetjes. "Voor de moeders van de bruiden hebben we een hele mooie collectie hangen die ook opgemerkt is door bekend Nederland", vertelt Delia. "Zo hebben we de moeders van Yolanthe en Wesley voor de bruiloft gekleed en Anita Witzier heeft haar jurk voor een gala van het Helen Dowling Instituut bij ons uitgezocht. Het is onze passie om iedereen mooi aan te kleden en te laten stralen." Leuke collectie voor de bruidsmoeder
Leuke collectie voor de bruidsmoeder

Vijf tips voor de bruid:
  • Laat je goed adviseren door de stylisten van Covers. Zij hebben veel ervaring in het vinden van de juiste pasvorm die je laat stralen.
  • Pas niet meer dan tien bruidsjurken. Anders loop je het risico dat je geen keuze meer kunt maken!
  • Als je een budget in gedachten hebt, bespreek dat vooraf met de styliste om doelgericht te zoeken en teleurstellingen te voorkomen.
  • Raak niet ondergesneeuwd in teveel verschillende meningen en goedbedoelde adviezen. Neem een select gezelschap mee tijdens je zoektocht naar de jurk. Uiteindelijk is je eigen keuze doorslaggevend.
  • Ga vier tot zes maanden voor je trouwdatum op zoek naar je bruidsjurk. Soms moet een japon speciaal voor jou besteld worden en hierdoor kan de levertijd oplopen.
Kom gerust eens binnenkijken bij de bruidszaak of maak meteen een pasafspraak.
Foto 1. Ga op zoek naar de ultieme droomjapon!
Foto 2. Anita Witzier presenteert het HDI Gala in een jurk van Covers Couture. Foto: HDI.
Foto 3. Ontdek de uitgebreide collectie. Foto: Annette van den Berg.
Kom gerust eens kijken in de sfeervolle bruidszaak. Foto: Covers Couture.
Ga op zoek met hulp van stylisten en familie en vrienden. Foto: Annette van den Berg.
Geniet van de voorbereiding op de trouwdag. Foto: Annette van den Berg.
Ga als een stralende bruid naar huis! Foto: Annette van den Berg.
Zoek meteen een passende outfit voor de moeder van de bruid. Foto: Annette van den Berg.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-07-04 09:38:43 · Gepubliceerd: 2012-04-24 10:45:15 - 2490