Nijlpaard Tanja terug in Artis

"Er is een Amsterdammer doodgegaan"

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 26 april 2012 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Twee jaar geleden overleed nijlpaard Tanja in de Amsterdamse dierentuin Artis. Maar sinds gisteren is ze weer terug in de dierentuin. Een opgezette Tanja is het middelpunt van een nieuwe tentoonstelling over nijlpaarden.

Tanja werd op 2 juni 1960 in Artis geboren en stierf op 25 december 2009. Tanja was erg populair. Bezoekers die met Tanja waren opgegroeid, vroegen zich af waar zij hun kinderen en kleinkinderen nu mee naartoe konden nemen. Anderen mijmerden "er is een Amsterdammer doodgegaan". Maar sinds gisteren is het nijlpaard weer terug in de dierentuin. Een opgezette Tanja is het middelpunt van een nieuwe tentoonstelling over nijlpaarden.

Tanja

De tentoonstelling 'Tanja' gaat over Tanja, over andere nijlpaarden die in Artis hebben geleefd en over nijlpaarden in het wild. Ook zijn er heel veel tekeningen, brieven en kaarten te zien die Artis kreeg toen Tanja overleed. Een leuk thema in de tentoonstelling is Nijlpaarden en de mens. Hierin zijn Afrikaanse sprookjes te zien die van ouder op kind worden doorverteld.

Tanja was de laatste dierentuin die in Artis heeft geleefd. Na Tanja, heeft de dierentuin ervoor gekozen om geen nijlpaarden meer te houden.

Ook zijn er heel veel tekeningen, brieven en kaarten te zien

Laatst gewijzigd: 2012-04-25 16:56:54 · Gepubliceerd: 26 april 2012 - 537

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...