1

Dagje uit dit weekend!

De leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL

Meivakantie Redactioneel door

archief oud artikel 3 mei 2012 Cultuur Het laatste weekend van de meivakantie is aangebroken. Sluit de week knallend af met de leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL. Kom zwaardvechten in Archeon, vier de lente in een boomgaard of geniet van het prachtige bevrijdingsconcert op de Amstel. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Floriade Kids Week

Honderddertig voetbalvelden vol bloemen en planten: dat is Floriade 2012. Dit weekend kun je daar genieten van het laatste restje van de Floriade Kids Week. Op zaterdag 5 mei komen basisschoolleerlingen uit heel Europa naar de Floriade voor de finale van de kweekwedstrijd voor basisscholen. En op zondag 6 mei stralen de sterren van Kinderen voor Kinderen en is het genieten van hun grote hits.

Nog tot en met 6 mei 2012
Toegangsprijzen: vanaf € 25,- voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen.

Meesters uit het Mauritshuis

Het Mauritshuis is sinds kort gesloten, maar de bekendste kunstwerken uit het museum blijven niet achter de gesloten deuren. Honderd topstukken zijn uit het Mauritshuis zijn nu te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. Loop langs het 'Gezicht op Delft' van Vermeer, 'De stier' van Potter en Rembrandts 'Anatomische les'. Ook de pubiekslieveling 'Meisje met de parel' is te zien in het museum. Na 28 mei 2012 niet meer, dan gaat ze op tournee naar Japan en de Verenigde Staten.

Nog tot en met half 2014
Toegangsprijzen: € 10,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Zwaardvechten in Archeon

Zondag 6 mei staat er in Archeon een groot middeleeuws Riddertoernooi op het programma. Hoe behendig zijn de ridders en zijn ze wel snel genoeg? Ze vechten met de het zwaard, de lans en de knuppel. De winnaar krijgt de hand van de jonkvrouw. Is het de heer Anselmus Adornus of de burgemeester van Brugge, Jan de Baenst? En nog leuker: zondagmiddag gaat er heel wat van de entreeprijs af!

Zondag 6 mei
Toegangsprijzen (voor zondagmiddag): € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen.

Lente in een boomgaard

Tussen de appel-, peren- en kersenbomen staan allerlei gezellige kraampjes. Het is tijd voor de LenteFair Afferden! Twee dagen lang kun je hier heerlijk genieten van de mooiste producten, lekker eten en spannende demonstraties. Ervaar hoe roofvogels rakelings over je heen vliegen en zie hoe een herder zijn schapen bijelkaar drijft. Kinderen kunnen knuffelen met de lammetjes of de kalfjes, er is een spannende piramide van stro en ze kunnen meedoen met een knutselworkshop.

5 en 6 mei 2012
Toegangsprijzen: € 5,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Concert op de Amstel

Op 5 mei zijn vanaf 21:00 uur de mooiste klanken te horen aan de Amsterdamse Amstel voor het Bevrijdingsconcert. Onder leiding van het Noord Nederlands Orkest staan onder andere Sabrina Starke en Guus Meeuwis op het podium. Met de prachtige Amstel, de grachtenpanden en typische Amsterdamse woonboten, is dit concert heel bijzonder. Zelfs koningin Beatrix komt langs om te genieten van de prachtige muziekstukken. Het concert is ook live te volgen op televisie.

5 mei 2012, vanaf 21:00 uur
Toegangsprijzen: gratis

Nog meer uitjes voor in de meivakantie!

Laatst gewijzigd: 2012-05-03 09:45:00 · Gepubliceerd: 3 mei 2012 - 739

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf morgen te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!