Zo gaat de molen

Weekend vol Hollandse uitjes

Dagje uit dit weekend! Redactioneel door

archief oud artikel 10 mei 2012 Toerisme Dit weekend wordt echt Hollands! Droom weg bij de aanblik van de molenwieken tijdens Nationale Molendag en bekijk het Putter Stoomgemaal in bedrijf. Liever een andere cultuur opsnuiven? Bezoek dan het heropende Orientalis. En vergeet Moederdag niet!

 
 
DagjeWeg.NL
Vakantie al geboekt?

Mijn moeder is de liefste!

Natuurlijk verdienen moeders iedere dag een dikke knuffel, maar op Moederdag is het tijd voor wat extra waardering. Gun je moeder eens een lekker dagje weg! Neem haar mee naar één van deze leuke speciale Moederdag-uitjes en maak er een mooie dag van.

Kom op stoom!

Zaterdag 12 mei is het weer zover: dan draait het Putter Stoomgemaal weer op volle toeren. Dit is het laatste gerestaureerde, en nog originele, stoomgemaal van Nederland. Kom kijken bij het zwaar draaiende waterrad!

Stoom
 

Zo gaat de molen

Wat typeert Nederland nou nog meer dan de draaiende wieken van een molen? Dit weekend is het tijd voor de Nationale Molendag. Meer dan de helft van de molens zijn dan open! Kom pannenkoeken eten of geniet van muziek.

Molen
 

Orientalis is weer open

Onverwacht sloot Museumpark Orientalis begin dit jaar de deuren door geldgebrek. Gelukkig is er nu een tijdelijke oplossing gevonden en het park is weer open. Wandel door een Romeinse straat en bezoek het Bedoeïenkamp.

Orientalis
 

Doen dit weekend

Blijft het nat of wordt het droog dit weekend? Maak er hoe dan ook iets leuks van. Bouw een droomhuis in Rotterdam, luister naar een prachtig concert of geniet van een ode aan de Korte Film. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Weekend

Nieuwste tips

DagjeWeg.NL dook ook deze week weer de leukste en nieuwste tips op!

Royal Delft Experience

Speelpark Oud Valkeveen

Jeu de Boer

Piet Plezier

Royal Delft Experience Speelpark Oud Valkeveen Jeu de Boer Piet Plezier
 

Laatst gewijzigd: 2012-05-12 12:27:55 · Gepubliceerd: 10 mei 2012 - 175