Vind vrede in Den Haag

Gratis Visitors Center bij Vredespaleis

Vredespaleis Nieuws door

archief oud artikel 1 juni 2012 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Hoge hekken, gesloten deuren en een imposante oprijlaan. Wat gaat er schuil achter de muren van het Vredespaleis in Den Haag? Sinds deze week hoeft niemand meer te gissen, want alle informatie is te vinden in het nieuwe Visitors Center.

Hoog internationaal bezoek vindt een weg naar het Haagse Vredespaleis. Een imposant gebouw, wat niets te maken heeft met het koningshuis, maar des te meer met recht en vrede. Het Vredespaleis biedt namelijk onderdak aan het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage. Een plek waar landen de strijdbijl kunnen begraven en waar het schittert van de vele schatten. Benieuwd naar het reilen en zeilen in dit bijzondere gebouw? Stap dan het nieuwe Visitors Center binnen. Bijna iedere dag is hier een gratis tentoonstelling te zien en krijgen bezoekers alle informatie over de instelling.

DagjeWeg.NL bezocht het Vredespaleis in Den Haag in september 2010. Directeur Jeroen Vervliet mijmerde toen al over het nieuwe informatiecentrum. "Hier komen heel vaak bussen langs met mensen die even een foto willen maken. Deze mensen hebben vaak geen idee wat hier gebeurt", vertelde hij. Behalve een bezoekje aan het nieuwe Visitors Center is het ook mogelijk om binnen in het Vredespaleis rond te kijken. Binnenkort is het mogelijk om via de website een rondleiding te boeken.

Kidstour vrede en recht

Waarom Den Haag de stad van recht en vrede is? Dat ontdekken kinderen met de nieuwe kidstour. Vanaf vandaag is de tour af te halen bij de VVV's, bibliotheken en het Visitors Center op te halen. De tocht voert, op de fiets of lopend, langs allerlei plaatsen die te maken hebben met recht en vrede. Met natuurlijk het Vredespaleis als startpunt! Ook het Humanity House ligt op de route. Tijdens de tour ontdekken kinderen leuke weetjes over de stad en maken ze opdrachten.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:39 · Gepubliceerd: 1 juni 2012 - 236