1

ZwembadBranche organiseert de Midzomernachtduik

Leuke activiteiten in openluchtzwembaden

Zwemmen in een openluchtzwembad Persbericht door

archief oud artikel 1 juni 2012 Toerisme Op 21 juni vindt de eerste Midzomernachtduik plaats. De Midzomernachtduik is een initiatief van het vakblad ZwembadBranche. Het evenement is bedoeld voor ieder buitenbad om het zwemmen in de openlucht, zo aan het begin van het buitenseizoen, extra onder de aandacht te brengen.

Het buitenseizoen is weer begonnen. Na de drukte van eerste zomerse dagen maken de baden zich op voor de eerste Midzomernachtduik, nu precies over 3 weken. De Midzomernachtduik verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend feest in Scandinavië op de dag dat de zon niet ondergaat. Het is eigenlijk een ode aan de zomer. Het zwemmen in de openlucht hoort als geen ander bij de zomer. Dit evenement is daarom ook bedoeld om het buitenseizoen extra onder de aandacht te brengen. Juist in deze tijd, waarin veel buitenbaden met sluiting worden bedreigd, wil ZwembadBranche het buitenbad een hart onder de riem steken. 

Deelnemende zwembaden

De Midzomernachtduik is hét evenement voor elk buitenbad om een groot aantal bezoekers aan te trekken, die dag zelf en de maanden erna. Inmiddels doen 50 zwembaden mee. De buitenbaden zijn vrij om hun eigen programma op te stellen. Een wedstrijd bommetje of een waterpolo toernooi met een BBQ en een waterdisco onder begeleiding van de plaatselijk bekende DJ. Of misschien een Aqua Zumba demonstratie om alvast in tropische sferen te komen. Alles is mogelijk bij de Midzomernachtduik. Wil je weten welke zwembaden meedoen? kijk dan op: www.facebook.com/midzomernachtduik. Uiteraard is de Midzomernachtduik ook te volgen via Twitter #midzomernachtduik. Voor meer informatie: www.zwembadbranche.nl

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 1 juni 2012 - 176