Dagje uit dit weekend!

Ouwehands Dierenpark Rhenen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL

14 juni 2012 Cultuur Rhenen, Utrecht Blijft het nat of wordt het droog dit weekend? Maak er hoe dan ook iets leuks van. Feest mee met Ouwehands Dierenpark Rhenen, doe kennis op over de werelderfgoederen of bekijk de favoriete kunstwerken van de Hermitage. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Feest in het dierenpark

Ouwehands Dierenpark Rhenen bestaat tachtig jaar en dat moet gevierd worden! De dierenspeeltuin is ooit begonnen als kippenboerderij, maar is inmiddels uitgegroeid tot een populaire dierentuin. Vier het grote feest mee en help avonturier Bamboo Bill om een reusachtige appeltaart te bakken. Bekijk daarna de mysterieuze familievoorstelling 'Ei!" en laat je verwelkomen door wel heel bijzondere struisvogels en giraffen.

17 juni 2012
Toegangsprijzen: volwassenen €18,75, kinderen €15,75. Deze prijs geldt voor online bestelde kaarten. Alle tachtigjarigen mogen het park zondag 17 juni en maandag 18 juni 2012 gratis bezoeken.

Werelderfgoedweekend!

Nederland beschikt over een paar prachtige culturele pareltjes. Negen daarvan zijn door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoederen. Het werelderfgoedweekend is het ideale moment om te ontdekken welke stukjes Nederland in één adem genoemd mogen worden met de grachten van Venetië, de Chinese Muur en de gebouwen van Gaudí in Barcelona. De aftrap van het weekend vindt plaats in Amsterdam. Leer opnieuw te kijken naar deze bijzondere stukjes Nederland.

16 en 17 juni 2012
Toegangsprijzen: de werelderfgoederen zijn gratis toegankelijk.

Favorieten van de Hermitage

In de Hermitage is afgelopen week de gloednieuwe en unieke tentoonstelling 'Impressionisme: sensatie & inspiratie' geopend. Bewonder absolute topstukken van wereldberoemde impressionisten als Monet, Renoir en Pissarro. De werken komen uit de collectie van het Staatsmuseum de Hermitage St. - Petersburg en hangen naast werken van invloedrijke Franse schilders uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Het contrast tussen de kunststromen is een belangrijk onderdeel van de veelzijdige en uitgebreide tentoonstelling.

16 juni 2012 tot en met 13 januari 2013
Toegangsprijzen: volwassenen €15,00, kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.

Kids 'n' Billies Festival

Swingen voor jong en oud. Dat is waar het Kids 'n' Billies Festival om draait. Dit rockabillyfestival voor het hele gezin, neemt je mee terug naar de fifties met sfeervolle live optredens, ouderwets speelgoed voor de kinderen en workshops als auto's pimpen. Naast muziek is er nog veel meer te doen. Zo staat er een zweefmolen, een circus, een Kids 'n' Billies kapsalon en een rock 'n roll racetrack. Helemaal bijzonder is The Chapel of Love waar verliefde stelletjes getrouwd kunnen worden door The Presley Twins. Het muziekfestival staat in het Goffertpark.

16 juni 2012
Toegangsprijzen: volwassenen €19,50, kinderen tot en met 18 jaar betalen €5,00 aan de dagkassa.

Koor van het jaar

Geniet van een vocaal feest in de Philharmonie in Haarlem tijdens het Nederlands Koorfestival. Dit weekend strijden twintig Nederlandse amateurkoren om de titel Koor van het Jaar 2012. Luister naar het indrukwekkende geluid wat ongeveer duizend koorzangers kunnen produceren. Naast de competitie staan er ook bijzondere concerten op de planken. Genoeg geluisterd? Ga dan zelf aan de slag tijdens een workshop 'Dirigeren kun je leren' of kies uit één van de andere tientallen cursussen.

15 tot en met 17 juni 2012
Toegangsprijzen: Volwassenen €17,50 voor de competitie en de concerten. Tickets voor de zondag zijn duurder en kosten €22,50 per persoon. Workshops draaien het hele weekend en kosten €10,00 per workshop.

Maak er een leuke Vaderdag van met deze uitstapjes!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-06-13 14:17:31 - 592