Zand tussen je tanden

Stoere uitjes in het zand

Actieve dagjes uit Redactioneel door
Foto 1. Cruisen over het strand in een blokart. Yeah! Foto: MooiWeer.

11 juli 2015 bijgewerkt: 30 augustus 2023 Sport Landelijk Voel het zand tussen je tanden kraken en ga het avontuur aan met deze stoere stranduitjes. Powerkiten in IJmuiden, in een Land Rover rijden op Terschelling of racen in Duitsland. Niet vies van een beetje modder? Kies dan een uitje uit deze uitdagende Zand Top 5!

1. Modder

DUITSLAND / RHEEZE - Race door de modder op een voormalig defensieterrein: Total Outdoor Events laat de strijd losbarsten op een terrein van vierhonderd hectare groot in het Duitse Furstenau. Neem plaats in een echte tank, ga de strijd aan in een terreinwagen of duik de modder in met je eigen auto. Total Outdoor Events organiseert ook talloze outdoor activiteiten in het bos bij Hardenberg.

2. Strand

TERSCHELLING - Zand, wind en opspattend water: dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een rondje blokarten. Scheur met een driewieler van MooiWeer over het strand van Terschelling. De buggy gaat keihard doordat hij wordt aangedreven door een zeil, dat wind vangt. Het karretje kan uiteindelijk een snelheid van wel zeventig kilometer per uur bereiken! Zeilervaring is niet nodig. "Het strand, het water, de wind en de uitdaging tegen mijn vrienden. Voor herhaling vatbaar", vertelt N. Smit in een review. MooiWeer heeft allerlei actieve uitjes op Terschelling voor je in petto.

3. Duinen

IJMUIDEN - Erg leuk en erg spannend: flyboarden! Op het strand van IJmuiden staan enorme vliegers klaar. Met die vliegers schieten de flyboarders op een soort skateboard over het strand. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Liever met beide benen op de grond? Laat dan het board achterwege en houd alleen de touwtjes van een grote powerkite in handen. Flyboarden.nl biedt in IJmuiden cursussen voor powerkiten en flyboarden.

4. Survivallen

ALMERE - Daag jezelf uit in Outdoorpark SEC Almere. Balanceer over een junglebrug, leer boogschieten, ga door de modder mountainbiken of beleef zelf Expeditie Robinson. Combineer een uitdagend parcours met een relaxte kanotocht of beleef een mooi highrope klimavontuur tussen het groen. Voor welke activiteit je ook gaat, één ding staat vast: bij Outdoorpark SEC Almere voel je je een echte avonturier!

5. Zout

SCHEVENINGEN - Dit uitje begint op het zand, maar vindt daarna al snel zijn weg naar het water. Stap aan boord van een RIB powerboat RIB in Scheveningen. Met een enorme snelheid glijd je over de golven, die soms van alle kanten lijken te komen. Zijn er geen golven? Dan kun je het gas helemaal opentrekken! Het gaat er best wild aan toe, dus pas op dat je niet zeeziek wordt... De golven zijn hoog, dat geeft het gevoel van uitdaging. Maar de boot blijft erg stabiel en glijdt als een warm mes door de boter heen", vertelt Ab in een review.

Ook leuk

Foto 2. Lekker varen in een powerboat. Foto: RIB Actie.

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:23:48 · Gepubliceerd: 11 juli 2015 - 4529

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Binnen enkele weken te bezoeken

Kanovaren Open Inschrijving


Leer kanovaren in deze leuke open inschrijving bij Outdoorpark SEC Almere! Een uitje vol sport, spel en plezier!

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Later dit jaar

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?

Spetterend plezier in de meivakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Expeditie Outdoor, Kanovaren en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!