Nederlands grootste wandelevenement is weer begonnen

Wat te doen in Nijmegen   Nieuws door

archief oud artikel 17 juli 2012 Sport Nijmegen, Gelderland De paden op, de lanen in want de Vierdaagse is weer begonnen! Tienduizenden wandelaars lopen vandaag de eerste kilometers van het grootste wandelevenement van Nederland. Loop je zelf niet mee? Geniet dan van de talloze leuke activiteiten die rondom de tocht gehouden worden.

Meegenieten van de spectaculaire Vierdaagse, maar zonder de blaren en de afgesleten schoenzolen? Dat kan! Terwijl de duizenden lopers de eerste dag bijna voltooid hebben, barst het feestgedruis langs de kant van de weg flink los. Het grootste feest staat in het centrum van Nijmegen, waar elke dag weer een andere activiteit op de kalender staat.

Dinsdag

Zo draaien er op dinsdag Nostalgische Vierdaagsefilms, alle hoeken en portieken zijn bezet door straatartiesten en er worden gezellige live optredens gegeven. Liefhebbers van LEGO mogen naar hartelust bouwen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel.

Woensdag

Het aantal activiteiten wordt uitgebreid tijdens de tweede dag van de Vierdaagse. Dans mee in de Loco Loco Discoshow, lach je een deuk bij de cabaretshow Piepschuim of kom op de radio tijdens de live uitzending van 3FM. Kinderen vermaken zich uitstekend tijdens de kunstzinnige spel- en kindermiddag bij De Oase Kelfkensbos.

Donderdag

Terwijl de lopers nog flink doorstappen, genieten de toeschouwers donderdag van leuke kunstkramen in het centrum van Nijmegen. Op de Waalkade is het lachen om het straattheater 'Mr. Jones breaks a leg', waarbij lachen om pijn het uitgangspunt is. Aangezien het donderdag waarschijnlijk koud en nat wordt, valt de Hollandse Après Ski Avond vast goed in de smaak en een workshop percussie trommelt iedereen weer warm.

Vrijdag

Voor deze laatste wandeldag wordt alles uit de kast gehaald. Schud flink mee tijdens een workshop Zumba, luister naar tientallen bandjes uit heel Europa of meet & greet tv-persoonlijkheid Anita Witzier. En niet vergeten natuurlijk: geef de vermoeide wandelaars een warm onthaal bij de finishplaats de Wedren.

Bekijk een compleet overzicht van alle activiteiten rondom de Vierdaagse.
Ontdek de mooiste wandelroutes in Nederland!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-07-17 15:26:35 - 371