1

Voel de vibe van Afrika

Theater, dans, muziek uit heel Afrika

Afrovibes Festival Nieuws door

archief oud artikel 27 september 2012 Cultuur Eindhoven, Noord-Brabant Bij de gedachte aan Afrika doemt bij veel westerlingen het beeld van ondervoede kindjes en oorlog op. Maar dat er uit Afrika ook prachtige theaterstukken en dansvoorstellingen komen, dat weten veel mensen niet. Het festival Afrovibes laat de stem van het continent horen met zang, dans en muziek. Voel de vibe van Afrika!

Nieuwe verhalen vertellen, dat is het doel van de artistiek leider van het Afrovibes festival, James Ngcobo. Want het Afrika van vandaag heeft nog heel veel te vertellen! Afrovibes maakt dat duidelijk met spraakmakende voorstellingen van Afrikaans toptalent. In Amsterdam, Eindhoven en Utrecht kan iedereen van 24 tot en met 29 september kennismaken met muziek, theater en dans van het Afrikaanse continent. En in het festivalhart, het Township Café in het MC Theater op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein, staan Afrikaanse hapjes op tafel en klinkt livemuziek.

Programma Afrovibes

Het programma van Afrovibes is zo divers, dat er voor iedereen wel iets interessants tussen zit. Het swingende African Indigeneous Orchestro Sibikwas Arts brengt vrolijke muziek op bijzondere Afrikaanse instrumenten. Ritmes, beats en groovy dans: het orkest maakt er echt een feestje van in het MC Theater. Op verschillende locaties brengt Thembi Mtshali-Jones, één van Afrika's bekendste actrices, een ingrijpende verhaal naar voren. In een solovoorstelling vertelt ze het verhaal van een moeder wiens zoon iemand heeft vermoord. Hoe gaat een moeder daar mee om? Deze voorstelling is gebaseerd op de moord van de Amerikaanse studente Amy Biehl in 1993 door een jonge zwarte man in een township bij Kaapstad.

Voor de dames

Zuid-Afrikaanse powerladies nodigen alle vrouwen uit voor een speciale Ladiesnight in Amsterdam of Utrecht. Avonden vol humor, debat en theater!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 september 2012 - 142