Met de Noorderzon

Noorderzon festival 2012 in Groningen

Noorderzon 2012 Nieuws door

archief oud artikel 16 augustus 2012 Cultuur Groningen, Groningen Noorderzon, een festival in Groningen, tovert vanaf vandaag elf dagen lang voor iedereen iets uit de hoge hoed. Beeldende kunst, theater, dans en literatuur staan op het programma naast een groot zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Genoeg reden om naar het hoge Noorden af te reizen.

Het Noorderplantsoen klopt elf dagen lang als het hart van festival Noorderzon. Naast dagelijkse optredens en concerten geven bekende bands een show weg op één van de buitenpodia. Bij Podium op Zuid, De Werf en Het Dok Dommelsch Muziekpodium geniet iedereen van gratis concerten van bijvoorbeeld Monsters and Men, een hippe IJslandse band. Ook Blaudzun geeft acte de présence met zijn meeslepende popsongs van Nederlandse bodem.

Groningen

Het festival stroomt vanuit het hart verder door naar de binnenstad van Groningen. Theater de Citadel, de Noorderkerk en B&B de Drie Vlasbloemen: overal haalt artistiek Groningen haar hart op met nieuwe voorstellingen, jong talent en oude meesters. Eén van de hoogtepunten is het muziekdrama van de bekende regisseur Pierre Audi. Zijn werk, getiteld Je sens un deuxième coeur, gaat over een vrouw die gevoelens heeft voor haar man en voor haar minnaar. Hier wordt ze steeds tussen heen en weer geslingerd.

Noorderzon

Noorderzon ging in 1991 bescheiden van start met een aantal muzikale zondagen, maar in ruim tien jaar tijd is het festival uitgegroeid tot een internationaal bekend evenement. Het festival trekt zo'n 135.000 bezoekers naar de Groningse hoofdstad.

Bezoekersinformatie

Noorderzon 2012.
Van 16 tot en met 26 augustus 2012.
Toegang: varieert per voorstelling. Veel concerten in het Noorderplantsoen zijn gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-13 14:56:04 - 544