1

Dagje uit dit weekend!

Kunst, cultuur, antiek en vliegshows

Kalender DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 23 augustus 2012 Cultuur Het weekend staat weer voor de deur. Helaas wordt het een flink kouder weekend dan het vorige weekend. Maar niet getreurd, DagjeWeg.NL heeft weer genoeg leuks in petto voor een zonnig humeur! Vier het nieuwe culturele seizoen op de Uitmarkt in Amsterdam, bekijk spectaculaire vliegshows of zie auto's langs scheuren op de Erasmusbrug in Rotterdam. Fijn weekend!

Uitmarkt Amsterdam

Dit weekend klinkt het startschot voor het nieuwe culturele seizoen op de Uitmarkt in Amsterdam. Op het Museumplein en het Leidseplein is het dit weekend één groot cultureel feest met muziek, dans, cabaret en theater. Het festival begint vrijdag met een spetterend optreden van New Cool Collective op het UPC Podium op het Museumplein. Een andere aanrader is bijvoorbeeld de Hazes Marathon. Het DeLaMar Theater staat zaterdag twaalf uur lang in het teken van volksheld André Hazes. Voor kinderen is er de Uitmarkt Junior in jeugdtheater De Krakeling, met leuke voorstellingen of een workshop.
24, 25 en 26 augustus 2012
Toegang: verschilt per voorstelling.

City Racing Rotterdam

Rotterdam lijkt zaterdag wel het circuit van Monaco! Toppers uit heel de wereld laten tijdens Bavaria City Racing zien hoe je niet veilig, maar vooral heel snel kunt rijden. Snelle auto's scheuren over een parcours vijf kilometer over de Coolsingel, Blaak en de Willemsbrug en weer terug. City Racing is voor fans dé mogelijkheid om van dichtbij de Formule 1 te bekijken. Zoek een gratis plekje langs de kant, want een plekje op een tribune is best prijzig.
26 augustus 2012
Toegang: grootste deel is gratis toegankelijk.


Seppe Airshow

Helikopters uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk maken er dit weekend een mooi vliegshowtje van tijdens de Seppe Airshow. Het vliegweekend begint vrijdagavond met de ballonfiësta. Vanaf 19:00 uur gaan er allemaal ballonnen de lucht in en bezoekers mogen mee. Zaterdag begint de vliegshow om 13:00 uur. Helikopters en vliegtuigen vliegen af en aan en ook zijn er vliegtuigen langs de landingsbaan te bekijken. Voor kinderen zijn er leuke workshops.
24 en 25 augustus 2012
Toegang: gratis.

Haagse Kunst & Antiekdagen

Op de statige straten het Lange Voorhout, de Denneweg en het Noordeinde is het dit weekend genieten van kunst en antiek. De Haagsche Kunst & Antiekdagen maakt Den Haag voor twee dagen kunstzinniger, koninklijker en Haagscher dan ooit. Vanaf het Lange Voorhout beginnen er prachtige historische stadswandelingen en ook geven goud- en zilversmeden daar demonstraties over hun ambacht. Struin lekker rond en kom thuis met een tas vol boeken, beelden en antieke spulletjes.
25 en 26 augustus 2012
Toegang: gratis.

Spoffin

De straten van Amersfoort staan dit weekend op zijn kop voor het festival Spoffin. In totaal zijn er honderdvijftig voorstellingen en concerten te bekijken. En die zijn indrukwekkend! Eén van de hoogtepunten is een verticale dans tegen een toren van tientallen meters hoog. Ook een aanrader: het optreden van de winnaars van de laatste editie van het tv-programma Holland's Got Talent. Wat erg leuk is aan het festival, is dat bezoekers bij bijna alle voorstellingen zelf kunnen bepalen wat ze betalen. Zo heb je altijd waar voor je geld.
23 tot en met 26 augustus 2012
Toegang: gratis.

Lees ook: Korting pakken met DagjeWeg.NL voor de leukste uitjes met korting.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 augustus 2012 - 590