Picknicken met Shakespeare

Bijzondere theatervoorstelling in tuin Kasteel Heeswijk

Schakespearetheater met Picknick Nieuws door

archief oud artikel 29 augustus 2012 Cultuur Heeswijk, Noord-Brabant In de tuin van Kasteel Heeswijk ga je vanavond terug naar de tijd van William Shakespeare. Geniet van een heerlijke picknick en bekijk daarna de theatervoorstelling Henri V.

Vanavond staat het Britse toneelgezelschap Illyria op de toneelplanken in de tuin van Kasteel Heeswijk. Rond een uur of 20:00 uur spelen zij Henri V, één van de bekendste stukken van William Shakespeare. Vantevoren kun je in de ommuurde binnentuin genieten van een zelfgemaakte picknick of van een diner in de keldergewelven van het kasteel.

Henri V

Henri V gaat over de gelijknamige Engelse koning die trouwt met de Franse koningsdochter Catherinde de Valois. Dit leidt tot komische situaties omdat Catherine geen Engels spreekt en Henri geen Frans.

De voorstelling begint om 19:30 uur, maar twee uur van tevoren mag je al slenteren in de tuin. Een kaartje kost aan de kassa 20,50 euro. De voorstelling gaat altijd door, ook als het regent. Neem een stel warme kleren en een stoel mee en geniet van de avond.

Kasteel Heeswijk

Eenmaal over de ophaalbrug van Kasteel Heeswijk gaat de tijd terug naar de Middeleeuwen. Hier hangt een lange traditie van Brabantse gastvrijheid. Al sinds de tweede helft van de 19e eeuw ontvangt Kasteel Heeswijk gasten binnen zijn muren. Neem ook een kijkje op de eeuwenoude binnenplaats, in de statige wapenzaal of de fraai gerestaureerde keldergewelven.

De voorstelling gaat altijd door, ook als het regent
Lees ook: Speel je eigen sprookje en droom weg bij de bekendste kastelen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-27 15:36:39 - 150