1

Woningnood voor Vincent van Gogh

Topstukken Van Gogh Museum nu te zien in Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 29 september 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Van Gogh Museum is nodig aan een opknapbeurt toe en sloot daarom vorige week haar deuren. Maar echte fans hoeven geen half jaar te wachten. Vanaf vandaag zijn de bekendste werken van de schilder te zien in de Hermitage Amsterdam.

Tot 1 mei 2013 zitten de deuren van het Van Gogh Museum potdicht. In de aankomende maanden wordt het museum flink opgeknapt, maar gelukkig hoeven echte fans niet lang te wachten totdat ze de prachtige schilderijen weer kunnen zien. Zo'n 75 belangrijke schilderijen, een selectie brieven, werken op papier en bijzondere objecten zijn tijdelijk te zien in de Hermitage Amsterdam. "In de tentoonstelling volgt de bezoeker Van Gogh naar de kern van zijn kunstenaarschap", vertelt Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum. Onder andere Zonnebloemen, De Slaapkamer, Irissen, Korenveld met Kraaien en De Aardappeleters zijn tijdens de verbouwing gewoon te zien.

Van Gogh Mile

Sta je per ongeluk toch voor de deur van het Van Gogh Museum? Wandel dan via de Van Gogh Mile naar de Hermitage. Dat is een bijzondere wandelroute van 2,2 kilometer lang en op vijf meter hoogte. "Zo zijn beide musea ook fysiek verbonden." De wandelaar kan op het Museumplein, de Vijzelstraat, het Amstelveld en de Magere Brug luisteren naar fragmenten uit de brieven van Van Gogh.

Hermitage

Als je dan toch in de Hermitage bent, loop ook even langs de tentoonstelling Impressionisme: sensatie & inspiratie. Prachtige kunstwerken zijn voor deze tentoonstelling over gekomen van het Staatsmuseum de Hermitage Sint Petersburg. Er zijn topstukken te zien van onder andere Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley en Camille Pissarro.

Wandel via de Van Gogh Mile naar de Hermitage

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 29 september 2012 - 338

Activiteiten H'ART Museum

Later dit jaar

Wijnen in de Tuin


Beleef op zaterdag 7 en zondag 8 september het geliefde wijnfestival in het H’ART Museum. Geniet van heerlijke wijnen, live muziek, heerlijke hapjes en een betoverende binnentuin.

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.