Hap zegt de krokodil!

Bekijk krokodillen van 3,5 meter lang!

Herfstvakantie Nieuws door

archief oud artikel 21 oktober 2012 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Ben jij een echte waaghals? Kom dan vandaag naar dierentuin Artis in Amsterdam. Elke dag krijgen enorme krokodillen daar om 12:30 een vis. Die wordt met huid en schubben spectaculair verslonden. Dus pas op dat je niet te dichtbij staat!

Deze herfstvakantie is het krokodillenweek in Artis. De onechte gaviaal staat dan centraal. Deze krokodillen zijn gemiddeld wel meer dan 3,5 meter lang. Tot en met 28 oktober 2012 krijgen de krokodillen elke dag om 12:30 uur een vis. Dat is erg spectaculair om te zien. Vooral hoe krachtig hun bek is, is tijdens het eten goed te zien en te horen!

Reptielenhuis

De onechte gaviaal staat in de spotlights omdat het een bedreigde diersoort is. In het Reptielenhuis is in een tentoonstelling te zien welke krokodillensoorten nog meer bedreigd zijn. Kinderen kunnen tussen 13:00 uur en 15:00 uur een verblijf knutselen voor de onechte gaviaal. Een dierverzorger vertelt waaraan zo'n verblijf allemaal moet voldoen.

Onechte gaviaal

De onechte gaviaal heet zo, omdat men eerst dacht dat het een echte gaviaal was. Het dier had namelijk net zo'n grote bek als de echte gaviaal. Alleen de echte gavialen kunnen wel zeven meter lang worden.

De onechte gaviaal staat in de spotlights omdat het een bedreigde diersoort is

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 21 oktober 2012 - 565