1

Bouwen met bubbels in Delft

Museumnacht Delft begint bubbelend

Dagje uit in Delft Nieuws door

archief oud artikel 26 oktober 2012 Cultuur Delft, Zuid-Holland De Delftse musea gaan een feestelijke avond in en nodigen iedereen uit voor de jaarlijkse Museumnacht. Kunstenaars leven zich uit met live muziek, gave installaties en andere kunstwerken. En bezoekers maken zelf ook kunst. Van zeepbellen!

Opeens staat het daar. Een prachtig paviljoen helemaal gemaakt van zeepbellen. Prachtige kleuren schitteren de omstanders tegemoet, totdat het complete gebouw uiteenspat. Als een zeepbel! De Bubble Building is een bijzonder project van DUS architects uit Amsterdam. Een gebouw wat met behulp van een aantal mensen plotseling ontstaat en even plotseling verdwijnt. Pas als iedereen tegelijk een stalen frame optilt, laat het paviljoen zich zien. Een prachtig schouwspel wat je steeds opnieuw wilt herhalen! Behalve dit spectaculaire huis van bubbels is er tijdens de Museumnacht Delft nog veel meer te zien en te beleven. Het begint allemaal op het Agathaplein waar Hello Video een audiovisueel optreden neerzet.

Museumnacht Delft
Vrijdag 26 oktober 2012 van 20:00 uur tot 01:00 uur.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Kaarten zijn in de voorverkoop goedkoper.

Kinderprogramma

Vrijdagavond mogen de Delftse kinderen wat langer opblijven, want de Museumnacht is ook voor hen leuk. Er is een speciaal kinderprogramma in het Science Centre en het Legermuseum. In het Science Centre gaan ze zelf aan de slag met experimentjes, kijken ze naar een supervette Urban Dance Performance en zijn er gratis pannenkoeken van Holy Crêpe. En niet vergeten om een zaklamp te maken! Die is namelijk nodig om het mysterie in het Legermuseum op te lossen.

KinderenUitjes DelftKalender

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 26 oktober 2012 - 139