1

Hapje zoervleis of preskop?

Proeven van wijnen en spijzen tijdens Château Maestricht

Château Maestricht Nieuws door

archief oud artikel 27 oktober 2012 Toerisme Maastricht, Limburg In het weekend verwennen we onszelf graag met wat extra's, wat we doordeweeks in de schappen laten liggen. Maar laat het lekkere wijntje, die nootjes en toastjes maar liggen in de supermarkt, want er iets beters! Zet voet op het mooie Vrijthof in Maastricht tijdens Château Maestricht en proef van de lekkerste wijnen met bijpassende spijzen, gepresenteerd door de trotse producenten.

Maastricht profileert zich graag als de gastronomische hoofdstad van het land. Met het jaarlijkse Preuvenemint wordt al jaren een duidelijk visitekaartje afgegeven. Maar er is meer! Dit jaar organiseert de stad voor het eerst een nieuw culinair evenement: Château Maestricht. Op het beroemde Vrijthof staan van 26 tot en met 29 oktober de lekkerste wijnen en spijzen klaar voor enthousiaste proevers. Wijnproducenten brengen hun mooiste producten mee en er staan echte Limburgse specialiteiten op het menu.

Zoervleis

Ook een hapje proeven van zoervleis of preskop? Iedereen is welkom om een glaasje mee te drinken en daarbij een hapje te proeven in Château Maestricht paviljoen op het Vrijthof. En ook het Theater aan het Vrijthof, Museum aan het Vrijthof en de Hoofdwacht doen mee aan deze proeverij. Als het paviljoen op zaterdag en zondag om 19:00 uur sluit gaat het feestje door in de lokale horeca.

Masterclasses

Wie ook nog wat op wil steken tijdens Château Maestricht kan deelnemen aan één van de masterclasses. Proef blind van de wijnen van wijnexpert Erik Sauter en leer het verschil te proeven. Annaline Doelen, gastvrouw en vinoloog, van het wijnrestaurant mes amis in Maastricht doet er nog een schepje bovenop. Zij serveert seizoensgerechten met producten en wijnen uit de streek. Aanmelden is noodzakelijk voor deelname aan deze of één van de andere masterclasses.

Bezoekersinformatie

Château Maestricht
Van 26 tot en met 29 oktober 2012.
Toegang: gratis. Voor het proeven zijn er Châteaukes te koop á € 1,20.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 oktober 2012 - 289