1

Dagje uit dit weekend!

De leukste tips van DagjeWeg.NL

UITagenda DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 22 november 2012 Cultuur De wortels en zakken hooi zijn niet aan te slepen, want Sinterklaas is nu echt in het land. Ook dit weekend zijn er weer leuke Sinterklaas-activiteiten, zoals het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Ook als je geen Sint-fan bent, is er genoeg leuks te doen. Bekijk schatten uit de Noordzee in Futureland of maak een winterrit door Limburg en bezoek een kerstmarkt. DagjeWeg.NL wenst iedereen een fijn weekend!

Flavourites

Heb je van achter je computer wel eens je hele huis in gedachten ingericht? Op internet vind je namelijk zoveel originele spulletjes! Van 23 tot en met 25 november 2012 pakken zo'n 160 leuke webshops uit met mooie fashion, originele interieurspullen, hippe sieraden en unieke cadeaus. Dan vindt namelijk in een stoere, hippe fabriek in urban Amsterdam-Noord voor de vierde keer het webshopevent Flavourites Live! plaats! Ontmoet de makers van hippe designproducten en kom je shopper vullen met producten die je normaal alleen op je scherm ziet voorbij komen.

23 tot en met 25 november 2012.
Toegang: 12,50 euro aan de deur.


Pietendorp

Het laatste weekend van november is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum omgetoverd tot Pietendorp. Daar is van alles te doen, zoals het paard van Sinterklaas aaien, een stukje varen met Pakjesboot nr. 10 of leren hoe die Pieten toch zo handig over de daken lopen. Ook kun je een kijkje nemen in de Pietenschool of in de Pietenpakkenwasserij. Het weekend wordt beide dagen afgesloten met een spetterend optreden van de band De Pietels!

24 en 25 november 2012.
Toegang: 8,50 euro voor volwassenen en 5,50 euro voor kinderen.

Baggerschatten

Wie graaft in de bodem van de Noordzee merkt al snel dat het zand goed bewaarde geheimen bevat. Van bommen uit de Tweede Wereldoorlog tot mammoetbotten uit de IJstijdperiode. Zaterdag 24 november 2012 ontdek je in informatiecentrum Futureland alles over de twee meest bijzondere vondsten, bij het maken van Maasvlakte 2. Het scheepswrak van de Cornelia Maersk en een Engels gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Experts vertellen wat er gebeurt als zulke grote scheeps- of vliegtuigwrakken gevonden worden en hoe het bergen in zijn werk gaat.

25 november 2012.
Toegang: gratis.

125 jaar Autoreclame

Wie kent niet de grappige tv-reclame 'Met de Fiat Panda lach je iedereen uit' of de overenthousiaste autoverkoper van Citroën? In de nieuwe tentoonstelling 125 jaar Autoreclame in het Museum van de Twintigste Eeuw maak je een reis langs de leukste en meest bijzondere autoreclames. Verschillende thema's komen aan bod, zoals Stijl en Status, Big is Beautiful, Klein maar Fijn en De vrouw en de Auto. De expositie was eerder te zien in het Louwman Automuseum in Den Haag en is nu, in een compactere versie, in Hoorn te zien.

17 november 2012 tot en met 10 maart 2013.
Toegang: 6,- euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen.

Wonderlijke winterrit

Met de treinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij ga je terug naar de winters van heel lang geleden. De winterreis begint bij al bij het station op Simpelveld, dat helemaal in kerstsferen is gehuld. Geniet daarna van een tocht van veertig minuten door het prachtige Limburgse heuvelland. Helemaal uitgerust kom je dan aan bij Kerststad Valkenburg. Struin door de straten van Valkenburg, en met je treinkaartje mag je gratis bij één van de markten naar binnen.

25 november, 2, 8, 9, 15, 16, 22, 23 december 2012
Toegang: 15,- euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen.

Vind nog veel meer leuke tips voor dit weekend op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 november 2012 - 435

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...