1

Koopjes jagen in het donker

MuZiEum houdt uitverkoop in donkerbeleving

Stap in het dagelijks leven van een blinde - muZIEum Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 3 januari 2013 Opmerkelijk Nijmegen, Gelderland In iedere winkelstraat schreeuwen de etalages: sale! Koop nu met dertig, veertig of zelf vijftig procent korting! Ook het muZIEum doet mee aan de uitverkoop, maar toch gaat dat hier iets anders. Hier weet je niet of je echt iets leuks koopt, want alles ligt in het donker!

In de donkerbeleving van het muZIEum in Nijmegen ervaart iedereen hoe het is om blind te zien. Hoe weet je dan de weg en hoe ga je om met het dagelijks leven? Allemaal vragen waar de bezoeker van het ervaringsmuseum gaandeweg antwoord op krijgt. In de tweede week van de kerstvakantie komt er een extra uitdaging bij in deze donkerbeleving. Koopjesjacht! Iedereen mag in de sale een kledingstuk uitzoeken. Maar hoe doe je dat als je niks kunt zien? Hoe weet je dan of het past en of het echt leuk is? De gidsen van het muZIEum verheugen zich nu al op de gezichten van de bezoekers wanneer ze zien wat ze gescoord hebben! "De zintuigen worden bij deze Sale extra aangesproken", vertelt Heleen Vermeulen, algemeen manager van het muZIEum. "Je moet voelen wat je in handen hebt. Is het een broek of een shirt? En hoe ziet het er dan uit? Is het mijn maat?

Alle museaKerstvakantieAlle activiteiten

Kerstvakantie in muZIEum

Naast koopjes jagen in de verrassende sale is er in de kerstvakantie nog meer te doen in het muZIEum. Iedereen mag zelf een wenskaart maken in braille! Op 4 januari is namelijk Wereld Braille Dag. Op deze dag kun je in het muZIEum in brailleboeken lezen, een wenskaart maken en raadsels in braille oplossen. En natuurlijk kun je ook een uur mee in de donkerbeleving om onder begeleiding van een ervaren gids te ervaren hoe het is om blind te zijn.

"Je moet voelen wat je in handen hebt. Is het een broek of een shirt?"

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 3 januari 2013 - 527